Tarim Ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci Tufanbeyli'de Temel Atma Törenine Katildi

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci berberindeki heyet ile birlikte Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde yapimina baslanan "Yöresel Ürünler Pazar Yeri" temel atma törenini gerçeklestirdi. Bakan Kirisci, Tufanbeyli halkini ve tüm üreticilerinin bakanlik olarak emrinde olduklarinin altini çizdi.

Tarim Ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci Tufanbeyli'de Temel Atma Törenine Katildi


Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi (IFAD) nedeni ile Adana’ya gelen Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci ve beraberindeki Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Veysel Tiryaki, Tufanbeyli ilçesinde temel atma törenine katilarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Dogru ve AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay ve Tufanbeyli Belediye Baskani Av. Remzi Ergü’nün ev sahipliginde Bakan Kirisci, "Yöresel Ürünler Pazar Yeri" temel atma törenini gerçeklestirdi. Bakan Kirisci, burada yaptigi konusmasinda, ilçenin dezavantajli zorluklarini bildigini ve özel olarak ilçeye geldigini belirterek, "Tufanbeyli beyaz fasulyesi ve bakliyat ürünleri basta olmak üzere bölgede üretim yapilan tüm alanlarin Bakanlik olarak destekçisi olduk. Bakanlik olarak tüm personellerimiz üreticilerin emrindedir" diye konustu.



Geçmis yillarda Tufanbeyli ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Veysel Tiryaki ise vatandaslar ile bir araya gelerek geçmis yillardaki anilarini yineledi. Açilis konusmalarinin ardindan Tufanbeyli Yöresel Ürünler Pazar Yeri temel atma töreni gerçeklestirildi.

Açilis sonrasi Tufanbeyli Belediye Baskani Remzi Ergü ve beraberindeki heyet ile birlikte Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci bölgedeki sektör temsilcileri ile toplanti yaparak talep ve üretim üzerine istisarede bulundu.
Kaynak: İHA