Merkel'den Putin Itirafi Açiklamasi 'Putin, Politik Açidan Isiniz Bitti Mesaji Verdi'

Eski Almanya Basbakani Angela Merkel, geçtigimiz yil Moskova’da Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir araya geldiklerinde Putin’in kendisine "Politik açidan isiniz bitti" mesaji verdigini söyledi.

Merkel'den Putin Itirafi Açiklamasi 'Putin, Politik Açidan Isiniz Bitti Mesaji Verdi'


Almanya eski Basbakani Angela Mergel, Der Spiegel dergisinde yayimlanan röportajinda, Rusya-Ukrayna savasina yönelik itiraflarda bulundu. Merkel röportajinda, o dönem Ukrayna konusunda Rusya ile diyalog girisiminde bulundugunu ancak Avrupa Birligi (AB) ülkeleri tarafindan yalniz birakildigini söyleyerek, "Ayrildiktan sonra daha barisçil bir dönem olmasini isterdim, çünkü Ukrayna konusuyla çok ugrastim. Ama sürpriz olmadi. Minsk Anlasmasi asindi. 2021 yazinda baskanlar Biden ve Putin ile görüstüm. Macron ile birlikte AB Konseyi’nde Putin ile bagimsiz bir Avrupa tartisma formati olusturulmasini istedim. Bazi insanlar buna itiraz etti. Artik kendimi savunacak gücüm kalmamisti. Çünkü herkes sonbaharda görevimin sona erecegini biliyordu" ifadelerini kullandi.

"Politik açidan isiniz bitti"

Geçtigimiz yil agustos ayinda Putin ile Moskova’da yaptigi görüsmeye iliskin konusan Merkel, "Moskova’ya veda ziyaretimde de aynisi oldu. Putin burada ’politik açidan isiniz bitti’ mesaji verdi. Putin için önemli olan sadece güçtür. Bu son ziyarette Lavrov’u da yaninda getirdi, normalde görüsmelerimiz bas basa olurdu" dedi.

Kaynak: İHA