Istanbul Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 14 Gözalti

Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik Istanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, haklarinda yakalama karari bulunan 17 süphelinin 14’ü gözaltina alindi. Aralarinda gizli haberlesme programi Bylock kullanicilari ile “TSK mahrem imam” olarak tabir edilen hücre sorumlulari da bulunuyor.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Içlerinde TSK yapilanmasindaki hücre sorumlulari var

Savcilikça yürütülen sorusturma dogrultusunda sabah saatlerinde harekete geçen emniyet ekipleri, haklarinda gözalti karari bulunan aralarinda gizli haberlesme programi Bylock kullanicilari ile “TSK mahrem imam” olarak tabir edilen hücre sorumlularinin da oldugu 17 FETÖ üyesinin yakalanmasi için Istanbul, Antalya, Osmaniye ve Yalova’da es zamanli operasyon düzenledi.

Baskinlarda 14 FETÖ mensubu yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilerin kaldiklari yerlerde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu.

Gizli haberlesme programi Bylock’ta yazismalari bulunuyor

Yakalanan FETÖ üyeleri arasinda KHK ile emniyet teskilatindan ihraç edilmis 2 eski polis, 1 ihraç ögretmen ve özel sektörde görevli kisiler ile örgüt üyelerinin kendi aralarinda kullandiklari gizli haberlesme programi Bylock yazismalari olan süphelilerin yani sira TSK mahrem yapilanmasi içerisinde “mahrem imam“ olarak anilan hücre sorumlulari da bulunuyor.

Bu süphelilerin, daha önceki polisiye sorusturmalarda gözaltina alinan FETÖ üyelerinin itiraflarinda da adlari geçtigi, örgütün bölge yapilanmasi içerisinde FETÖ/PDY adina faaliyetlerine devam ettikleri belirlendi.

Örgüt talimati ile para yatirmislar

Ayrica yakalananlar arasinda yine örgüt talimati ile kapatilan Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatiran, örgüt iltisakli kurumlarda sigorta kayitlari olan, FETÖ baglantili derneklere üyeligi bulunan süphelilerin de yer aldigi aktarildi Dört ilde düzenlenen operasyonla yakalanan 14 süpheli ifadeleri alinmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne getirildi.

Zanlilarin ifade islemleri devam ederken firari durumda olan 3 FETÖ üyesinin yakalanmasi için çalismalarin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA