Burhaniye'de Sehir Magandalari Yol Aydinlatmalarina Zarar Veriyor

Burhaniye ilçesinde, Ören sahili, belediyenin yaptigi çalismalar ile isil isil olurken, son günlerde yerdeki isikli taslarin kirilmasi da tepkiye neden oldu. Ören Mahallesi 2067 sokaktaki isikli taslarin sehir magandalari tarafindan sik sik kirilmasi mahalle halkini rahatsiz etti.

Burhaniye'de Sehir Magandalari Yol Aydinlatmalarina Zarar Veriyor
Belediyenin Ören Meydani ile bazi sokaklara dösedigi dekoratif renkli taslar yöreye güzellik katarken, son günlerde taslarin sik sik kirilmasi da duyarli vatandaslari üzdü. 2067 sokaktaki isikli taslarin sik sik kirildigini anlatan Ören Mahalle muhtari Ilker Kurt, isiklandirmalara zarar veren magandalarin yakalanarak cezalandirilmasini istedi. Ören’in güzel bir yer oldugunu anlatan Muhtar Ilker Kurt, “Essiz güzellikteki Ören Mahallemize belediyemiz böyle isikli yol yapti. Bu, kent estetigine ve Ören Mahallemize deger katti. Maalesef birileri, sehir magandalari bu isiklarimizi kiriyor. Biz sehir magandalarini kiniyoruz. Önlem alinmasini istiyoruz yetkililerden. Belediyemiz, 2-3 defa bu taslari yenilenmesine ragmen, her defasinda zarar veriliyor. Buna tepki gösteriyoruz. Biz bunlari kiran sehir magandasinin acilen cezalandirilmasini istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Karabiyik da, “ Burhaniye’mize yapilmis bir hizmet var. Güzel bir hizmet. Insanlar hakikaten begenerek takdir ettiler. Ama, yapilan hizmetlerin bozulmasi, kirilmasi, yipratilmasi insanlari rahatsiz ediyor. Buna hepimizin sahip olmasi lazim. Milletin paralari ile yapilan bir hizmet. Üzülüyoruz tabi. Olmamasi gerekir. Olmamasi için de herkesin duyarli olmasi lazim. Yapanlari uyarmamiz lazim. Korunmasi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA