Bölgenin Yöresel Ürünleri Dünya Pazarina Açiliyor

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi’nin “2022 Yili Sektörel Yenilikçilik ve Istihdam Finansman Destegi Programi” çerçevesinde onaylanan ve Tanas Tarim Hayvancilik Ltd. Sti tarafindan uygulanacak olan “KUDAKA ve Gençlerle Verimliligimizi Artiriyor, Cografi Isaretli Üretimimizi Ihracata Hazirliyoruz” projesinin destek sözlesmesi imzalandi.

Bölgenin Yöresel Ürünleri Dünya Pazarina Açiliyor
Proje baglaminda yöresel ürün imalatinda faaliyet gösteren isletmede genç istihdamina yönelik yatirimlarin hizlandirilmasi, dogal kaynakli ürünlerin üretiminde kullanilan fiziki ve teknolojik altyapinin gelistirilmesi hedefleniyor. Ayrica formlama ve isil islem süreçlerinde sogutma sisteminin kurulmasi, ambalajlama ve vakum sistemine yönelik yapilacak modern makine ekipman temini sayesinde ürünlerin raf ömrü uzatilarak isletmenin imalat kapasitesinde verimlilik artisi saglanacak. Böylelikle ürün kalitesinde kendini kanitlamis olan firma, yapilacak yatirim sonrasinda pazar payini yükseltecek.

Projenin tamamlanmasi ile birlikte sehrin genç istihdamina dogrudan katki yapmayi planlayan firma, bölgenin yöresel ürünlerini ihraç etme imkânina kavusacagi belirtiliyor.
Kaynak: İHA