Putin Açiklamasi 'Dünya Gida Pazarindaki Dengesizlikte Maceraperest Bati'nin Sorumlulugu Var'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Bati’nin Rusya’ya karsi politikalarini elestirerek, "Dünya gida pazarindaki dengesizlikte maceraperest Bati’nin sorumlulugu var" dedi.

Putin Açiklamasi 'Dünya Gida Pazarindaki Dengesizlikte Maceraperest Bati'nin Sorumlulugu Var'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’nin Tümen bölgesindeki bir hindi yetistirme merkezinin açilis törenine videokonferans yöntemiyle katildi.

Konusmasinda özellikle Batili ülkelerin tarimsal üretim alaninda Rusya’yi baskiladigini söyleyen Putin, "Hem hayvancilikta hem de kümes hayvanciliginda kendi üretim rezervimizi olusturmamiz gerektigini daha önce defalarca vurgulamistik. Yaptirim baskisi ve küresel gida sorunlari baglaminda bugün gelisen durum herkes tarafindan biliniyor. Bu nedenle bu görevlerimizi acilen yerine getirmemiz gerekiyor. Ayrica yaptirimlardan önce bile bazi devletlerin ve sirketlerin tekellesmek için pazari agresif bir sekilde kullandigini biliyoruz. Toprak ve diger kaynaklarimiz göz önüne alindiginda, sektörün daha fazla gelisme potansiyeli çok büyük. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi için tohum ve ürün cinsi fonu gibi hassas alanda konumumuzu güçlendirmek, somut ilerleme ve azami düzeyde bagimsizlik saglamak bizim için kritik öneme sahiptir" dedi.



"Dünya gida pazarindaki dengesizlikte maceraperest Bati’nin sorumlulugu var"

Dünya gida pazarinda bir dengesizlik oldugunu ve bu dengesizlikten Bati’nin sorumlu oldugunu ifade eden Putin, "Biz ihtiyaçlarimizi karsiliyoruz ve dünyanin önde gelen üreticileri arasinda yer aliyoruz. Abartmadan söylüyorum bazi Batili ülkelerin maceraperest, profesyonellikten uzak politikalarinin olusturdugu dengesizlikler nedeniyle gida kitligi yasayan ülkelere yardim ediyoruz ve etmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA