Arnavutluk Basbakani Rama'dan, Cumhurbaskani Erdogan Ve Guterres'e Tahil Anlasmasi Tebrigi

Arnavutluk Basbakani Edi Rama, tahil koridoru anlasmasinin 120 gün uzatilmasina iliskin yaptiklari çalismalar nedeniyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i ve Birlesmis Millet (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i tebrik etti.

Arnavutluk Basbakani Rama'dan, Cumhurbaskani Erdogan Ve Guterres'e Tahil Anlasmasi Tebrigi
Arnavutluk Basbakani Edi Rama, Istanbul’da imzalanan ve süresi 19 Kasim’da sona erecek olan tahil koridoru anlasmasinin 120 gün süreyle uzatilmasi kararina iliskin açiklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabindan paylasim yapan Basbakan Rama, "Arnavutluk, Karadeniz Tahil Girisimi’nin yenilenmesini memnuniyetle karsiliyor. Bu önemli gida tedariki hatti, tüm dünya için hayati önem tasiyor. Türkiye’yi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i güçlü kararliliklarindan dolayi tebrik ediyorum. Diplomasi her zaman çözüm bulmanin en iyi yoludur" ifadelerini kullandi.

Tahil koridoru anlasmasi 22 Temmuz’da Rusya ve Ukrayna arasinda BM ve Türkiye arabuluculugunda Istanbul’da imzalanmisti. Moskova yönetimi, anlasma kapsaminda olmasina ragmen kendi gida ürünlerini ve gübresini ihraç edemedigini belirtmis, bunun saglanmamasi durumunda 19 Kasim’da anlasmadan ayrilmaya hazir oldugunu vurgulamisti. Anlasmanin imzalanmasindan bu yana 11 milyon tondan fazla tahil ürünü sevkiyati gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA