7 Kisinin Katiline 7 Kez Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Konya’da ayni aileden 7 kisiyi öldüren katil zanlisi Mehmet Altun’un davasinda karar çikti. Altun, 7 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilirken, diger saniklar hakkinda beraat karari verildi.

7 Kisinin Katiline 7 Kez Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi
Konya 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen 7 kisinin öldürülmesi davasinin durusmasina, tutuklu sanik Mehmet Altun Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, müsteki avukatlari ve sanik avukatlari durusma salonunda hazir bulundu. Dedeogullari ailesinin avukatlari, durusmada reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise durusmada verdigi ara kararda yargilamayi uzatmaya yönelik oldugu kanaatine vararak, Dedeogullari avukatlarinin taleplerinin reddine karar verdi. Durusmada söz verilen sanik Mehmet Altun, Dedeogullari ailesinin avukatlarina yönelik, "Ben bir lafa bakarim laf mi diye, bir de söyleyene bakarim adam mi diye. Ben bugüne kadar söylenecek her seyi söyledim. Söyleyecek bir seyim yok" seklinde konustu.



"Adalet yerini bulsun"

Sanik Mehmet Altun’un sözlerine müsteki Çetin Dedeogullari tepki gösterdi. Ardindan durusma salonunda kisa süreli arbede yasandi. Mahkeme heyeti, durusmaya bir süre ara verdi. Verilen aranin ardindan devam edilen durusmada mahkeme heyeti tarafindan sanik Mehmet Altun’un son savunmasinin sorulmasi üzerine, ”Diyecegim yoktur. Avukatlarim gereken savunmayi yapmistir. Adalet yerini bulsun” dedi.

Konya 4. Agir Ceza Mahkemesince yargilanan saniklar hakkinda tekrarlanan mütalaada, katil zanlisi Mehmet Altun’un olay günü sogukkanli ve silahli sekilde, taninmamak için maske ve kendisine ait olmayan bir araçla maktullerin evine gittigi, diger saniklarin "azmettirmesi" olmadan olayi gerçeklestirmesinin hayatin olagan akisina aykiri oldugu belirtildi. Sanik Altun’un "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 7 kez agirlastirilmis müebbet, ’Yakarak mala zarar verme’ suçundan 6 yila kadar, ’nitelikli olarak konut dokunulmazligini ihlal’ suçundan 3 yila kadar, ’Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkindaki Kanun’a muhalefet’ suçundan 3 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Açiklanan mütalaada, diger saniklar Yahya Çalik, Ibrahim Keles, Ramazan Çalik, Ali Çalik, Lütfi Keles, Ali Keles (Lütfi Keles’in oglu), Veli Keles, Ali Keles (Veli Keles’in oglu) ve Ayse Keles’in de ’Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan 7’ser kez agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi. ’Yakarak mala zarar vermeye azmettirme’ suçundan 3’er yila kadar hapisle cezalandirilmasi, Ali Keles’in (Harun Keles’in oglu) delil yetersizliginden beraati talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanik Mehmet Altun’a ’Canavarca hisle adam öldürme’ suçundan 7 kez agirlastirilmis müebbet, ’yakarak zarar mala zarar vermeden 4 yil, konut dokunulmazligi ihlalden 4 yil ve ruhsatsiz silah bulundurma ve kullanma suçundan 2 yil’ gibi farkli suçlardan da 10 yil hapis cezasi verildi.

Diger 10 sanik hakkinda ise beraat karari verildi.



Olayin geçmisi

Olay, 30 Temmuz 2021 Cuma günü saat 18.50 siralarinda merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özsahin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yasar Dedeogullari’na (65) ait eve gelen husumetli oldugu yan komsusu Lütfi Keles’in baska mahallede oturan kayinbiraderi Mehmet Altun, bahçede aileyle bir süre konustuktan sonra yanindaki tabancayla bahçede bulunan Yasar Dedeogullari ve esi Ipek Dedeogullari (62) ile çocuklari Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Baris Dedeogullari’ni (35) ates ederek öldürdü. Katil zanlisi Mehmet Altun, 4 Agustos 2021 tarihinde Bozkir ilçesi civarinda saklandigi yerde yakalandi. Altun, 5 Agustos tarihinde çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA