Polonya Cumhurbaskani Duda, CIA Baskani Burns Ile Bir Araya Geldi

Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda ile ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani Bill Burns Polonya’nin baskenti Varsova’da bir araya geldi.

Polonya Cumhurbaskani Duda, CIA Baskani Burns Ile Bir Araya Geldi


ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani Bill Burns, Ukrayna’nin ardindan Polonya’ya geçti. Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Baskani Jacek Siewiera sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda ile CIA Baskani Burns’ün Polonya’nin baskenti Varsova’da bir araya geldigini aktararak, "Cumhurbaskani Duda, Ankara ve Kiev ziyaretlerinin ardindan Varsova’da bulunan CIA Baskani William Burns ile aksam saatlerinde görüstü” dedi.

Genel güvenlik durumunun yani sira son gelismelerinde de ele alindigini aktaran Siewiera, “Polonya-ABD hattinda bugün çok is var" dedi.



Burns, dün Zelenskiy ile görüstü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, dün CIA Baskani Burns ile baskent Kiev’de bir araya geldigini aktararak, "Onunla bir görüsme yaptik. Ukrayna için önemli olan tüm konulari konustuk" ifadelerini kullandi. Zelenskiy ayrica, Burns görüsme öncesi Rusya’nin füze saldirisi nedeniyle siginakta bekledigini aktardi.

ABD ve Rusya’nin istihbarat baskanlari Ankara’da bir araya gelmisti

CIA Baskani Burns ve Rusya Dis Istihbarat Servisi Baskani Sergey Naryshkin, geçtigimiz pazartesi günü Ankara’da bir araya gelmisti. Ankara’daki görüsme, Rusya’nin 24 Subat’ta Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilardan bu yana ABD-Rusya arasinda bilinen ilk üst düzey temas olmustu.
Kaynak: İHA