Polonya Cumhurbaskani Duda Açiklamasi 'Polonya'ya Yönelik Su Anda Açik Ve Dogrudan Bilinen Bir Tehlike Yok'

Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda, Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantisi ardindan Ukrayna sinirindaki Przewodow köyünde meydana gelen patlamayla ilgili yaptigi açiklamada, "Polonya’ya yönelik su anda açik ve dogrudan bilinen bir tehlike yok" dedi.

Polonya Cumhurbaskani Duda Açiklamasi 'Polonya'ya Yönelik Su Anda Açik Ve Dogrudan Bilinen Bir Tehlike Yok'
Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda baskanliginda yapilan Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantisi 3 saatin ardindan sona erdi. Toplanti sonrasinda açiklama yapan Cumhurbaskani Duda, Polonya’nin güneydogusundaki Przewodow köyünde dün meydana gelen ve 2 kisinin hayatini kaybettigi patlamaya iliskin alinan önlemler konusunda siyasi parti temsilcilerine bilgi verdiklerini söyledi.

Halk güvenliginin bugün kendileri için büyük önem tasidigini ifade eden Duda, trajik olayin bir benzerinin daha önce hiç yasanmadigini ve ellerinde böyle bir olayin tekrarlanma ihtimaline iliskin herhangi bir belirtinin de bulunmadigini açikladi.

Polonya semalarinda artan hava trafiginden endise duyulmamasini ve her seyin verilen talimatlara uygun olarak gerçeklestigini de sözlerine ekleyen Duda, "Su anda Polonya Cumhuriyeti’ne ve Polonyalilara yönelik açik ve dogrudan bilinen bir tehlike yok" dedi.



"NATO’nun 4. maddesine simdilik gerek yok"

Yasananlara iliskin Polonya parlamentosunda konusan Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki ise, hükümet olarak müttefik ülkelerin yetkilileriyle sürekli temas halinde olduklarini söyledi.

Toplanan delillerin müttefikler tarafindan da incelenip onaylandigini söyleyen Basbakan Morawiecki, "Su ana kadar toplamis oldugumuz delillerin çogu belki de NATO’nun 4. maddesinin simdilik devreye sokulmasini gerektirmeyecek. Bu araç halen bizim elimizde" seklinde konustu.

Kaynak: İHA