(ÖZEL) 5 Aylik Kamis Sezonunda 1 Milyon Dolarlik Ihracat Yapiyorlar
Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde Eber Gölü’nden toplanan kamislar yurt içi piyasa ile birlikte Ingiltere, Hollanda gibi birçok ülkeye çati yalitim malzemesi olarak ihraç ediliyor. 5 aylik kamis sezonu döneminde yurt disina gönderilen kamislar sayesinde ülke ekonomisine 1 milyon dolarlik katki saglaniyor.

“Hem Türkiye ‘de hem Avrupa’da fazla kullanilir”
Köyde kurulu tesiste kamis ihracati yapan firmalardan birinin yetkilisi olan Habib Kiliç, hasadin bu yil verimli oldugunu kaydetti.
Kiliç, “Kamislari isleyip Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktayim. Yogunluk Hollanda, Almanya, Danimarka ve Ingiltere agirlik olarak bu ülkelere yolluyoruz. Yangin çikmadigi sürece Eber gölünde yilda 3 milyon bag kamis biçiliyor. Topladigimiz kamislar makinalarda isleniyor, islendikten sonra Avrupa’ya ihracat olacak hale geliyor. Bütün islemleri tamamlandiktan sonra kamislar Avrupa’da evlere çati oluyor, Türkiye ‘de de agirlikla semsiye ve kamelya yapilir. Hem Türkiye ‘de hem Avrupa’da fazla kullanilir” dedi.
