Hamile Esini Öldüren Koca Için Agirlastirilmis Müebbet Istendi

Isparta’da hamile esini öldüren, kayinvalidesini yaralayan sanik Ayhan Yilmaz hakkinda agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasi istendi.

Hamile Esini Öldüren Koca Için Agirlastirilmis Müebbet Istendi
Isparta’da, 2 aylik hamile esi Rabia Yilmaz’i (27) öldürüp kayinvalidesi Ayfer Aydinli’yi yaraladigi suçlamasiyla tutuklanan Ayhan Yilmaz (42) hakkinda hazirlanan iddianame, Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Ayhan Yilmaz hakkinda ’tasarlayarak kadin olan ese karsi kasten öldürme’, kayinvalidesi Ayfer Aydinli’ya karsi ise ’kasten öldürmeye tesebbüs’, ’konut dokunulmazligini ihlal etme’, ’ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma’ suçlarindan agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasi istendi. Iddianamede Ayhan Yilmaz’in ifadelerine de yer verildi.

Ayhan Yilmaz, esi Rabia Yilmaz’i 5 buçuk yildir tanidigini ve aralarinda 2 kez dini nikah kiydiklarini, yasadiklari sorunlardan dolayi sürekli küsüp baristiklarini, olaydan 4 ay önce de resmi nikahla evlendiklerini ve Rabia’nin kendisinden 18 haftalik hamile oldugunu belirtti.

Yasadiklari problemler yüzünden annesinde kalmaya basladigini dile getiren Ayhan Yilmaz, "Olay günü evdeki nakit para ve ziynet esyalarimi alabilmek için kilidi degistirerek eve girdim. Rabia bu durumu fark ederek bana mesaj atti. Ben de o aksam yanina gitme karari aldim. Rabia’nin ailesi tarafindan tehdit edildigim için yanima silah almaya karar verdim. Arkadasima giderek bana silah temin etmesini söyledim ve 10 bin liraya 1 tabanca satin aldim" dedi.

Arkadasinin aracini alip Rabia’nin kaldigi kayinvalidesinin evine gittigini kaydeden Ayhan Yilmaz, balkon kapisindan eve girdigini, çocuk odasinda beklemeye basladigini, yaklasik yarim saat sonra Rabia’nin annesiyle birlikte eve döndügünü belirtti.

Rabia ile konusma niyetini ve yasadiklari sikintindan dolayi sakin sekilde konusamadiklarini, Rabia’yi çocuk odasina çagirdigini ve o anki kizginlikla tabancasini çikarip hedef gözetmeksizin 2-3 el ates ettigini kaydetti.

Rabia’nin bulundugu yere yigildigini, annesinin ise bagirarak disari kaçtigini belirten Ayhan Yilmaz’in, kendisinin de disari kaçtigini söyleyerek 1 gece konteynerde kaldigini, ertesi gün de teslim olmaya karar verdigini belirttigi ifadeler iddianamede yer aldi.

Olay, 21 Haziran’da Hizirbey Mahallesi 111’inci Cadde’deki 3 katli apartmanin 3. katinda meydana geldi. Insaat isçisi Ayhan Yilmaz, esi 2 aylik hamile Rabia Yilmaz’in annesinin evine geldi. Iddiaya göre, çift arasinda henüz bilinmeyen nedenle çikan tartismanin ardindan Ayhan Yilmaz, yaninda getirdigi tabancayla Rabia Yilmaz’a ates edip olay yerinden kaçti. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbariyla eve polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekibi Rabia Yilmaz ve karnindaki bebeginin yasamini yitirdigini belirledi. Olay sirasinda evde bulunan ve basini siyiran kursun nedeniyle hafif yaralanan Rabia Yilmaz’in annesi Ayfer Aydinli ise hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu edildi. Kaçan Ayhan Yilmaz’in yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Öte yandan, Rabia Yilmaz’in esiyle yasadigi sikintilardan dolayi 16 Haziran’da mahkemeden uzaklastirma karari aldigi ögrenildi. Savcinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan Rabia Yilmaz’in cenazesi, otopsi yapilmak üzere Isparta Sehir Hastanesi’nin morguna kaldirildi.
Kaynak: İHA