Cemevlerini Ilgilendiren Teklif TBMM'de Kabul Edildi Ve Kanunlasti

Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve kanunlasti.

TBMM’de Vergi Usul Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsmeleri düzenlendi ve teklif kabul edilerek kanunlasti. Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda tanimli bulunan motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken, neden olabilecekleri vergisel kayiplari karsilamak amaciyla teminat yükümlülügü getiriliyor.

Istanbul Finans Merkezi’nde faaliyette bulunan katilimcilarin transit ticaret faaliyetlerinden elde ettigi kazançlarin yüzde 50’si kurum kazancindan indiriliyor.

Kömür ve linyit madenlerinin yer alti islerinde meydana gelen is kazasi sonucunda ölen sigortalinin; genel saglik sigortasi primi dahil kendi sigortaliligi nedeniyle prim ve prime iliskin her türlü borçlari terkin edilecek ve ölüm tarihinde sigortaliya iliskin sartlar aranmaksizin hak sahiplerine aylik baglanacak.

Cemevlerinin aydinlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanliginca; içme ve kullanim suyu giderlerinin ise yerel yönetimler tarafindan indirimli veya ücretsiz karsilanmasi öngörülüyor.

Kamulastirmasiz el atma nedenine dayali olarak açilan davalarda idarenin sürekli muhatap olmasi ve ayni tasinmaz için mükerrer ödeme yapmak zorunda kalmasi nedeniyle bir düzenleme yapiliyor.

Kamulastirma bedelleri ve kamulastirmasiz el atma tazminatlarina iliskin mahkemelerce hükmedilen bedel, vekalet ücreti ve yargilama giderlerinin ödenmesi için, icra takibine gidilmeden önce davaci banka hesap numarasini yazili sekilde davali idareye bildirecek. Idare de bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde ödeme yapacak.

Merkezi yönetim bütçesine dahil idarelerin bütçelerinde sermaye giderleri için öngörülen ödeneklerinin yüzde üçü, belediye ve il özel idareleri ile bagli idareleri için en son kesinlesmis bütçe gelirleri toplaminin, diger idareler için en son kesinlesmis bütçe giderleri toplaminin en az yüzde üçü oraninda bütçelerinde pay ayrilacak.
Kaynak: İHA