Uygulamalarda Yakalanan 32 Sahistan 12'Si Tutuklandi

Aksaray’da polis ekiplerince 7 gün boyunca 7 farkli noktada gerçeklestirilen huzur ve güven uygulamasinda yakalanan 32 sahistan 12’si tutuklandi.

Uygulamalarda Yakalanan 32 Sahistan 12'Si Tutuklandi


Aksaray Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi tarafindan kentin 7 farkli noktasinda huzur güven uygulamasi çerçevesinde denetimler gerçeklestirildi.

1 haftada suç ve suçlularla mücadele edilmesi basta olmak üzere vatandaslarin huzur ve güven duygusunun arttirilmasina yönelik kentte sabit denetimler yapildi. Aksam saatlerinde baslayan denetimler sabit noktalarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Denetim noktalarinda durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcular indirilirken, araçlar ve sahislar didik didik arandi. Asayis Subesi ekiplerine denetimlerde mahalle ve çarsi bekçileri de eslik ederken, 3 bin 842 vatandasin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapildi. 403 aracin kontrol edildigi uygulamalarda POLCEP mobil sistemi üzerinden yapilan sorgulamalarda çesitli suçlardan aranma kaydi bulunan 32 kisi gözaltina alindi. 32 kisiden toplam 12 kisi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denetimlerde ayni zamanda 10 ayri sahistan 27,06 gram metamfetamin, 21,55 gram esrar ve 5 gram eroin maddesi ele geçirildi. 10 süpheli Narkotik Suçlarla Mücadele Subesine teslim edildi. Uygulamalarda ayni zamanda 2 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet ruhsatsiz kurusiki tabanca, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, 11 adet 9 mm tabanca fisegi ve 15 adet kurusiki tabanca fisegine el konuldu. Trafik yönünden yapilan incelemelerde ise çalinti oldugu tespit edilen 1 motosiklet çekici ile otoparka çekildi. Il Emniyet Müdürlügü, “Vatandaslarimizin huzur ve güvenligi için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlilikla devam edecektir” diyerek resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplari üzerinden paylasimda bulundu.
Kaynak: İHA