Çorum Belediyesin'den Içme Suyuna 400 Milyon TL'lik Yatirim

Son 3 yilda yaklasik 190 bin metre altyapi çalismasi gerçeklestiren ve içme suyuna yönelik önemli yatirimlar yapan Çorum Belediyesi, bir yandan da mevcut içme suyu hatlarini yeniliyor.

Çorum Belediyesin'den Içme Suyuna 400 Milyon TL'lik Yatirim
Kentin içme suyuna yönelik yaptiklari yatirimlar ile konuya köklü çözümler ürettiklerini belirten Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin,

“Hemsehrilerimizin kullanacagi temiz içme suyu ve kullanma suyu ile atik su aritmaya kadar belediyemiz tarafindan gerçeklestirilen ve projelendirdigimiz çalismalarla hayati öneme sahip içme suyu problemini çözmüs olacagiz. Kararlilikla bu yatirimlarimizi devam ettiriyoruz.” dedi.



’Su kaynaklarinin bosa akmasina müsade edemeyiz’

Koçhisar isale hatti basta olmak üzere çok sayida içme suyu kuyusu açtiklarini, atik su ve kanalizasyon gibi altyapi yatirimlarinda da önemli çalismalar yaptiklarini hatirlatan Baskan Asgin, içme suyunda yasanan kayip kaçak çalismalarinda da gece gündüz demeden çalistiklarini belirtti.

Baskan Asgin, “Içme suyu sebekelerimizde meydana gelen kayip kaçaklarla ilgili çalismalarimizi arkadaslarimiz büyük bir kararlilikla sürdürüyor. Su kaynaklarimizin bosa akmasina müsaade etmiyoruz. Kayip kaçagin oldugu alanlari tespit ediyor, aninda müdahale ediyoruz. Yaptigimiz bu çalismalarla milyonlarca m3 suyun bosa akip gitmesini önledik. Eskiyen borulari yenileriyle degistirerek içme suyu hatlarimizi yeniledik.” seklinde konustu.



’OSB besleme hatti bakima alinacak’

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, altyapi yenileme ve bakim-onarim çalismalari çerçevesinde Organize Sanayi Aritma Tesisinden, sehrin büyük bir bölümüne içme suyu saglayan ana besleme hattinin bakima alinacagini söyledi.



Baskan Asgin, 15 Kasim Sali günü yapilacak çalismanin da içme suyu hatlari için çok önemli oldugunun altini çizerek “Ekiplerimiz Ulukavak, Gülabibey, Buharaevler, Karakeçili, Kunduzhan, Çöplü, Çepni, Akkent, Yavruturna, Yeniyol ve Kale Mahallesini etkileyecek bu büyük çalismayi insallah en kisa sürede gerçeklestirip ayni gün sebekeye suyu verecekler. Hemsehrilerimizi magdur etmeden bu önemli çalismayi da gerçeklestirecegiz.” diye konustu.

Kayip kaçak ve altyapi yenileme çalismalarina kararlilikla devam edeceklerinin altini çizen Baskan Asgin, bu çalismalar esnasinda kent halkinin gösterdigi anlayisa da tesekkür etti.
Kaynak: İHA