Tavsanli MYO'dan GLI'ye Teknik Gezi

Tavsanli Meslek Yüksekokulu Makine Programi ögrencilerine yönelik Garp Linyitleri Isletmesi Müdürlügünün (GLI) atölye ve laboratuvarina teknik gezi düzenledi.

Tavsanli MYO'dan GLI'ye Teknik Gezi
Tavsanli Meslek Yüksekokulunun Makine Programi ögrencileri için Tavsanli’da faaliyet gösteren Türkiye Kömür Isletmelerine (TKI) bagli Garp Linyitleri Isletme (GLI) Müdürlügüne teknik gezi düzenlendi.

Ögrencilere ilk olarak GLI Elektromekanik Sube Müdürlügüne gidilerek Basmühendis Gökhan Incesu isletme hakkinda genel bilgiler verdi. Daha sonra Makine Mühendisi Ahmet Nuri Uygun rehberliginde Imalat Atölyeleri, Makine Mühendisi Ahmet Akhan rehberliginde ise Resim hane ve Malzeme Kalite Kontrol Laboratuvari ziyaret edilerek bu birimler hakkinda genel bilgiler, devam etmekte olan çalismalar ile ilgili bilgiler ögrencilere aktarildi. Teknik gezi sirasinda ögrencilere Imalat Atölyeleri, Resim hane ve Malzeme-Kalite Kontrol laboratuvarlarinda kullanilan makine ve cihazlarin teknik özellikleri, çalisma ilkeleri hakkinda açiklamalar yapilarak örnek uygulamalar gösterildi. Torna-Tesviye Atölyesi’nde torna, CNC torna, freze, CNC freze, vargel ve taslama tezgahlarini gören ögrenciler, Kaynakhane Atölyesinde Tozalti ve Gazalti Kaynak Makinelerini incelediler. Sicak ve Soguk Demir Atölyelerinde çeligin islenmesini gözlemleyen ögrenciler daha sonra Malzeme Kalite Kontrol Laboratuvari’na geçerek burada bulunan test ve muayene cihazlari hakkinda bilgi aldilar.

Tavsanli Meslek Yüksekokulundan geziyle ilgili yapilan açiklamada, üniversitelerde görsel ve uygulamali ögretimin önemi vurgu yapilarak, ögrencilerin teknik gezilerine büyük önem verildigi ve teknik ziyaretler konusunda Tavsanli ilçesinin GLI, Tunçbilek Termik Santralinin, organize sanayi bölgesindeki fabrikalari ile önemli bir potansiyele sahip oldugu belirtildi. Egitimin bir bütün oldugu ve tüm toplum tarafindan desteklenmesinin gerekliligine deginilen açiklamada, Tavsanli’nin egitime destek konusunda çok duyarli oldugu belirtilerek Tavsanli MYO’ya destek olan tüm kurum ve kuruluslara, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programi ögrencilerinin teknik gezi çerçevesinde deneyimlerini paylasan TKI GLI Müdürü Ercan Ipek’e ve Elektromekanik Sube Müdürü Sükrü Koyuncu’ya, GLI’nin tüm yönetici ve çalisanlarina ve organizasyonu yapan Tavsanli MYO Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik’e tesekkür edildi.
Kaynak: İHA