Büyükada Balikçi Barinagindaki Kaçak Yapilar Yikildi

Büyükada’da bulunan Balikçi Barinagi çevresindeki isgaller ve kaçak yapilar is makinesi ile yikildi.

Büyükada Balikçi Barinagindaki Kaçak Yapilar Yikildi
Büyükada Balikçi Barinagi’nda bulunan ve kaçak oldugu degerlendirilen yapilar dün ögle saatlerinde Adalar Kaymakamligi, Il Tarim Müdürlügü, Adalar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Adalar Belediyesi’ne bagli ekipler tarafindan yikildi.

1380 sayili Su Ürünleri Kanununun 17’inci maddesinde yapilan degisiklikle, balikçi barinaklarinin kiralanmasi yetkisi 01/01/2020 tarihinden itibaren Tarim ve Orman Bakanligina verildi.

Barinaklarda gerçek ve tüzel kisilerce isgal edilen alanlar ile buralara yapilan üst yapilarin 775 sayili Gecekondu Kanunu’nun 18’inci maddesi çerçevesinde ilgili “Belediye Baskanligi”; Hazine Tasinmazlarinin Idaresi Hakkinda Yönetmeligin 89’uncu maddesi çerçevesinde ilgili “Valilik” veya “Kaymakamlik” makamlari tarafindan bertaraf edilmesi gerektigi belirtiliyor.

Bu çerçevede daha önce Heybeliada, Burgazada ve Kinaliada’daki barinaklarin kiralama islemleri bitirildi. Ancak Büyükada’daki barinagin üstünde bulunan isgal ve kaçak yapilar yüzünden kiralama yapilamadi. Dün itibariyla Büyükada’daki barinagin üstündeki isgal ve kaçak yapilar is makineleri kullanilarak yikildi.
Kaynak: İHA