Atatürk, Maltepe'de 'Saygi Zinciri Ve Dalisiyla' Anildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatinin 84’üncü yildönümünde anmak için, Maltepe’de Küçükyali Sahili’nde yüzlerce vatandasin katilimiyla ‘Ata’ya Saygi Zinciri’ olusturuldu. Küçükyali sahilinde Ata’ya saygi dalisi gerçeklestiren 20 dalgiç, Atatürk’ün gözlerinin afise basilmis posteri ile Türk bayragini deniz yüzeyinde açti.

Atatürk, Maltepe'de 'Saygi Zinciri Ve Dalisiyla' Anildi
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 84’üncü yildönümü dolayisiyla Maltepe Belediyesi tarafindan düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde Kadiköy sahilinden Küçükyali’ya kadar insan zinciri olusturuldu. Ellerindeki bayraklarla anma programina katilim saglayan vatandaslar Küçükyali Sahilinde zincir olusturarak Atatürk’ü ölüm yil dönümünde andi. Yüzlerce vatandasin katilimiyla olusturulan saygi zinciri sonrasinda, Atatürk’ün hayata gözlerini yumdugu saat olan 9’u 5 geçe, saygi durusu yapildi.

Saygi durusunun hemen ardindan 20 dalgiç Küçükyali sahilinde Ata’ya saygi dalisi gerçeklestirdi. Dalgiçlar Atatürk’ün gözlerinin afise basilmis posteri ile Türk bayragini deniz yüzeyinde açti. Denizden ise teknelerin Atatürk posterleri, Türk bayraklari ve mesalelerle destekledigi etkinlige yüzlerce vatandas kiyidan eslik etti.

Atatürk’ü anma etkinliklerine katilan vatandaslardan Melis Erkan, "Çocuklari okula biraktik, biz de trafikte kosa kosa buraya geldik. Her sene oldugu gibi aglayarak Ata’mizi saygi durusuyla andik. Çok mutluyuz. Görevimizi yerine getirdik. Insan zincirine bütün duygularimizla katildik" dedi.

Kaynak: İHA