(Düzeltme) Ehliyet Ve SRC Sinavlarinda Sahtecilik Yapan Çeteye Es Zamanli Operasyon

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü, Mali Suçlarla Sube Müdürlügü, SRC ve ehliyet sinavlarina giren kisilere kopya çekmek için düzenek hazirlayan ve rüsvetle aldiklari sorulari pazarlayip satan 138 kisiyi yakalamak için Istanbul Merkezli 25 ilde es zamanli operasyon yapildi.

(Düzeltme) Ehliyet Ve SRC Sinavlarinda Sahtecilik Yapan Çeteye Es Zamanli Operasyon
Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sabah saatlerinde es zamanli olarak 90 adrese operasyon düzenledi.

SRC belge sorularini, memurlardan rüsvetle temin eden, sinav salonunda görevli personele rüsvet araciligiyla cevap anahtari üzerinde oynama yaparak, joker diye tabir edilen kisileri baskalarinin yerine sinava soktuklari tespit edilen kisiler, emniyet ekipleri tarafindan 6 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardindan tespit edildi.

Operasyonlarda ev ve is yerleri didik didik arandi. Aramalarda bulunan dijital materyal, bilgisayar ve belgelere incelenmek üzere el konuldu.

Operasyonda, ehliyet SRC sinavina girenlere, sorularin cevaplarini, sinava giren kisilere elektronik düzenek kurarak cevaplari ulastiran kisiler gözaltina alindi.

Öte yandan, Büyükçekmece’de faaliyet gösteren sürücü kursu sahibi bir kadin evine düzenlenen operasyonla alinarak sürücü kursuna getirildi.

Is yerinde genis çapli arama yapan ekipler çok sayida dökümana el koydu.

Operasyonun devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA