Cumhurbaskani Erdogan'dan Enflasyon, Fahis Fiyatla Mücadele, Esnaf Ve Çiftçi Için Talimat

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan enflasyon, fahis fiyatla mücadele ve esnafin kredi magduriyeti konusunda somut adimlarin atilmasi konusunda talimat verildigi ögrenildi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, milletvekilleri ve bakanlarla AK Parti Genel Merkezi’nde kahvaltida bir araya geldi. Cumhurbaskani Erdogan’in gündeminde fahis fiyat artislari, esnaflarin yasadigi kredi sorunlari, çiftçiler ve meclis çalismalari vardi. Erdogan, milletvekillerinin illerindeki sorunlari dinledi, vekillere ve bakanlara alanlariyla ilgili talimatlar verdi.

Erdogan’dan esnaflarin kredi magduriyeti giderilsin talimati

Cumhurbaskani Erdogan, milletvekillerine “seçime kadar illerinizdeki eksikleri giderin sorunlara odaklanin” talimati verdi. Toplantida seçime yönelik çalismalar da konusuldu. Milletvekilleri illerindeki öne çikan sorunlari anlatti. Ortak sorunlardan biri son dönemde özellikle esnafin kredi sikayetlerinin artmasi oldu. Esnaflarin kredi konusunda sikinti yasadigi Cumhurbaskani Erdogan’a iletildi. Cumhurbaskani Erdogan bakanlara bu konuda kisa sürede bir çalisma yapilsin talimati verdi.

"Fahis fiyatla mücadele konusunda somut adimlar atmak için çalisilsin"

Vekiller, Cumhurbaskani Erdogan’a vatandasin son dönemde yasadigi ekonomik sikintilari siklikla dile getirdigini anlatti. Cumhurbaskani Erdogan’in fahis fiyatla mücadele konusunda neler yapiliyor diye sordugu ve bu konuya agirlik verilsin talimati verdigi ögrenildi. Erdogan, bakanlara seçime kadar enflasyon ve fahis fiyatla mücadele konusunda somut adimlar atmak için çalisilsin dedi.



Sikayetlerden biri de çiftçilerin durumuna yönelikti. Toplantida mazot fiyatlari ve çiftçilerin giderleri ile ilgili illerden çok sikayet geldigi de belirtildi. Erdogan’in bir talimati da Tarim ve Orman Bakani Vakit Kirisci’ye oldu. Kirisci’ye bu konuda yapilan çalismalar soruldu. Çiftçiye yönelik yeni düzenlemeler yapilsin talimati verildi.



AK Parti kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaskani Erdogan, milletvekillerinden illerdeki çalismalarin yani sira Meclis çalismalarina da etkin katilmalarini istedi. Meclisin kapali oldugu günlerde ’illere yogunlasilsin’ talimati verdi. Erdogan ayrica, bos polemiklerle degil icraatla öne çikilsin, dedi.

Söylemlere dikkat edilmesi konusunda da partilileri uyardi.

Son dönemde AK Parti’den ayriliyor mu söylentileriyle gündeme gelen Mehmet Kasim Gülpinar’in da toplantiya katildigi ögrenildi. Erdogan Gülpinar’la da özel olarak konustu, görüsme yaklasik 40 dakika sürdü.
Kaynak: İHA