Ticaret Bakani Mus Açiklamasi ''Recep Tayyip Erdogan Gitsin De Önemli Degil Sonuç', Tek Bulustuklari Nokta O'

Ticaret Bakani Mehmet Mus, altili masayi elestirerek, "’Recep Tayyip Erdogan gitsin de önemli degil sonuç’, tek ortak noktalari, bulustuklari nokta o. Bunun haricinde bulustuklari bir yer yok. Böyle bir siyaset olur mu" dedi.

Ticaret Bakani Mus Açiklamasi ''Recep Tayyip Erdogan Gitsin De Önemli Degil Sonuç', Tek Bulustuklari Nokta O'
Sabah saatlerinde Bingöl’den helikopterle Bitlis’e gelen Bakan Mus, ilk olarak Bitlis Valiligini ziyaret etti. Ardindan ögretmenevine geçen Bakan Mus, burada sanayiciler ve kanaat önderleri ile kahvaltida bir araya geldi. AK Parti Bitlis Il Baskanligi’ni da ziyaret eden Mus, AK Parti MKYK üyeleri ve bölge milletvekilleri ile "2023’e Dogru Sehir Bulusmalari" programinda partilerle bulustu. Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Bakan Mus, “1. OSB dolmus, ikincisinin hazirliklari baslamis. Yatirimlar akin akin Bitlis’e geliyor. Çok uzun sürmez, çok kisa bir süre sonra ihracat listesinde Bitlis’in ismini duymaya baslayacagiz. Bu sehir, bu potansiyeli ortaya koyuyor. Bu sehir insaniyla, mükemmel dogasi ve tarihi degerleriyle, mutfagi, girisimcileriyle gerçekten Dogu Anadolu’daki göz bebeklerimizden bir tanesidir. Bu bölgede uyguladigimiz tesvik politikalari, huzurun tesis edilmesi, asayisin saglanmasi, insanlarin birbiriyle iliskileri, insanlarin gelecege dair umutlarinin yesermesi, gelecege dair umutlarinin en güçlü oldugu noktaya çikmasi bu gelismeyi ortaya koyuyor" dedi.

Bakan Mus söyle devam etti:

“Ülkemiz, 20 yildir AK Parti ve lideri tarafindan yönetiliyor. Mukayese ettiginiz zaman da pek çok hizmet bu ülkeye kazandirildi. Ekonomisi 1 trilyon dolara geldi. Dis ticaret hacmi 750 milyar dolara geldi ve Avrupa’nin sayili büyük ekonomilerinden biri haline geldi. Bu, bizim için yeterli degil. Artik ikinci yüzyilin insasini yapacagiz. Çok daha büyük entegre sanayi tesislerini, iki gün önce açilisini yaptigimiz Türkiye’nin otomobili gibi büyük sanayi tesislerini Türkiye’ye kazandirmak için ugrasacagiz. Bir amacimiz var; Bitlis’in, bölgenin ve Türkiye’nin refahini yükseltmek, hayat standartlarini yükseltmek. Insanlarin daha güzel, daha mutlu bir ülkede yasamini temin etmek istiyoruz. Fuzuli tartismalarla, kavgalarla, bos gündemlerle Bitlis’in, bölgenin, Türkiye’nin gündemini mesgul etmek istemiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Emtia ve enerji fiyatlarindan kaynakli bir yükselis var"

Pandemi sonrasinda emtia ve enerji fiyatlarinda yasanan yükselise deginen Mus, "Emtia ve enerji fiyatlarindaki inanilmaz artislar bütün dünyayi etkiledigi gibi bizleri de etkiliyor. Enflasyonda yükselmelere sebep oldu. Enflasyon haricinde Türkiye’de makro ekonomik dengeler çok sagliklidir. Enerji fiyatindaki artislar, emtia fiyatindaki yükselisler sadece bizde degil, dünyada son 40 yilin yüksek enflasyonunu yasatiyor. Bütün ülkeler enflasyonu kontrol altina almak için bir arayis, çaba içerisinde. Herkes farkli bir yöntem uyguluyor. Bazi ülkeler hala kontrol altina alamadi. Dolayisiyla bu sartlar altinda mücadeleler veriliyor" dedi.

Enflasyonun tüm dünyada yükseldigini anlatan Bakan Mus, "Ben sunu söyledim; ’Dönemimizde enflasyonu aldigimiz yerden tek hanelere indirdik, pandemi bitene kadar enflasyon Türkiye’de tek hanedeydi. Emtia ve enerji fiyatlarindan kaynakli bir yükselis var. Bunu saymadigimiz zaman Türkiye’de enflasyonu kontrol altinda tutmus bir parti, iktidariz.’ Bunu kesip farkli yerlere çekmenin kimseye bir faydasi yok. Sadece insani küçültür. Daha çok sey söylemek isterim ama daha fazla rencide etmek istemiyorum. Yolumuza bakiyoruz” seklinde konustu.



"8 ayri grubun bir araya geldigi bir yerden irade çikar mi, çikmaz"

’Altili masa’yi elestiren Mus, "Altili masada 2’si görünmeyen sekiz, belki de dokuz partiler. Türkiye’nin gelisimi, Türkiye’yi ileriyle tasimayla alakali bir sonuç yok. Herkes farkli farkli düsünüyor. Herkesin tek derdi var; Recep Tayyip Erdogan. ’Recep Tayyip Erdogan gitsin de önemli degil sonuç’, tek ortak noktalari, bulustuklari nokta o. Bunun haricinde bulustuklari bir yer yok. Böyle bir siyaset olur mu? Biz siyaseti böyle yapmadik, yapmiyoruz, yapmayacagiz da. Siyaset milleti ileri götürmek için verilen bir ugrastir. 8 ayri grubun bir araya geldigi bir yerden irade çikar mi, çikmaz. Dünya hiç olmadigi kadar gergin ve öngörülemez bir süreçten geçiyor. Türkiye, bu süreci yönetiyor. Eger dalgalanmalari Türkiye’de bu kadar hissetmiyorsak bunun bir sebebi var. Hükümetin güçlü olmasi, liderlerin bunu gögüslemesindendir. Yoksa bu hadiselerden çok daha vahim sonuçlar ortaya çikabilirdi. Alim gücümüz de enflasyondan kaynakli bir nebze düsmüs olabilir ama bunu üç kat artiran bu iktidardir. Yine geldigi yerin üstüne çikaracak olan bu iktidardir. Sanayi sitesi, fabrika, üretim disinda bir gündemimiz yok. Bunlari konusuyoruz. Insanlarin, bölgenin, Türkiye’nin buna ihtiyaci var. Üreterek kazanmak zorundayiz. Üreterek Türkiye’ye döviz sokmak zorundayiz. Gelecek Türkiye’nindir. Insallah haziranda yapilacak seçimlerle yeniden güven tazeleyerek Cumhurbaskanimizi ve arkasinda güçlü duracak Meclisi seçecegiz" diye konustu.

Dere üstü islah projesi çerçevesinde Bitlis’te yürütülen millet bahçesi yapim çalismalarini inceleyen Bakan Mus, esnaf ziyaretinde bulunarak, Bitlis Belediyesi’ne ziyaret gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA