Pelosi'nin Esine Saldiran Zanli 'Saldiri' Ve 'Adam Kaçirmaya Tesebbüsle' Suçlandi

ABD Adalet Bakanligi, ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’nin esi Paul Pelosi’ye çekiçle saldiran zanlinin “saldiri” ve “adam kaçirmaya tesebbüsle” suçlandigini açikladi.

Pelosi'nin Esine Saldiran Zanli 'Saldiri' Ve 'Adam Kaçirmaya Tesebbüsle' Suçlandi
ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’nin esi 82 yasindaki Paul Pelosi’ye çekiçle saldiran zanliya iki federal suçlama yöneltildi. ABD Adalet Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Pelosi’ye saldiran 42 yasindaki David DePape’nin “saldiri” ve “adam kaçirmaya tesebbüsle” suçlandigini aktararak, DePape’in yüz yüze oldugu iki suçlama nedeniyle 50 yila kadar hapis cezasi alabilecegi ifade edildi.

Pelosi, 28 Ekim’de California eyaletine bagli San Francisco’daki evinde çekiçle saldiriya ugramis, kafatasinda kirik, sag kolunda ve ellerinde çesitli yaralanmalar tespit edilmisti.

Hedef Nancy Pelosi’ydi

Polis, DePape’in saldiriyi “hedef gözeterek” yaptigini ve eve girdikten sonra Paul Pelosi’ye “Nancy nerede” diye bagirdigini aktarmisti. DePape’nin yaninda bant, ip ve diger materyaller bulunmus, Nancy Pelosi’yi baglamayi planladigi ifade edilmisti.

ABD Kongre Polisi ise Nancy Pelosi’nin saldirinin meydana geldigi sirada baskent Washington DC’de oldugunu ve yaninda korumalarinin bulundugunu açiklamisti. Paul Pelosi’ye saldiran süpheli gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA