Cumhuriyet Bayrami Kardes Kültürleri Kartal'da Bulusturdu
Cumhuriyetin 99. yil dönümünü dev organizasyonlarla kutlayan Kartal, önemli bir etkinlige daha ev sahipligi yapti. ‘Cumhuriyetin Isiginda Kardes Kültürler Bulusmasi’ konserleri, farkli kültürleri tek bir çati altinda topladi.

Kartal Belediyesi tarafindan 29 Ekim günü Cumhuriyet Meydani, Kartalli Kazim Meydani ve Kartal Meydani gibi kentin en önemli noktalarinda düzenlenen Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina on binlerce vatandas katilim sagladi. Fener alayinin ardindan Oguzhan Koç’un sahne aldigi konserle tamamlanan ilk gün kutlamalari unutulmaz anlara sahne oldu.
Her yöreden türküler ve halk oyunlari ayni sahnede bulustu
Cumhuriyet’in kurulusunun yil dönümü kutlamalari, Kartal’da 30 Ekim Pazar günü de çesitli konser ve etkinliklerle devam etti. Kültür Kardesligi Platformu’nun Kartal Belediyesi’nin destegiyle düzenledigi ‘Cumhuriyetin Isiginda Kardes Kültürler Bulusmasi’ etkinligi Kartal Meydani’nda gerçeklesti.
Sunumunu Ilknur Kaplan’in yaptigi kutlama programinda; sanatçi Taner Özdemir, ‘Saygin Dans’ Gösteri Toplulugu ve ünlü sanatçi Resul Dindar sahne alan isimler oldu.
Etkinlige Kartal Kaymakami Abdullah Demir, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Ilçe Emniyet Müdürü Sinan Dalli, Kültür Kardesligi Dernek Baskani Ömer Içmeli, mahalle muhtarlari, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalbi Cumhuriyet sevdasiyla atan binlerce vatandas katildi.
Etkinlikte Kaymakam Abdullah Demir ve Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kültür Kardesligi Platformu üyelerine plaket takdiminde bulundu. Dernek Baskani Ömer Içmeli de destekleri için tesekkür ederek Abdullah Demir’e ve Gökhan Yüksel’e birer plaket verdi.
‘Cumhuriyetin Isiginda Kardes Kültürler Bulusmasi’ etkinliginin ilk konseri, Türk Halk Müzigi sanatçisi Taner Özdemir tarafindan gerçeklesti. Özdemir, sevilen eserlerini ve Türk Halk Müzigi’nin en güzel türkülerini Kartallilar için seslendirdi.
Taner Özdemir’in ardindan sahneye ‘Saygin Dans’ Gösteri Toplulugu çikti. Cumhuriyet Bayrami coskusuna yakisir bir performans sergileyen dans grubu, izleyenlere halk oyunlari ve çesitli kültürlerin danslarindan olusan görsel bir sölen sundu.
Günün son etkinligi olarak ise Karadeniz’in sevilen sanatçisi Resul Dindar kendisini dinlemeye gelen kalabaligin alkislari esliginde sahne aldi. Karadeniz türkülerini horonlar esliginde hep bir agizdan seslendiren Kartallilar, gün boyunca farkli kültürlerin Kartal’da bulusmasina sahitlik etti.
Baskan Yüksel: “Cumhuriyet kendi evlatlarini yetistirir”
Konserin sonunda gençlik yillarinin Kartal’da geçtigini belirten Resul Dindar’a plaket ve çiçek takdimi gerçeklesti. Takdim için sahneye gelen Baskan Gökhan Yüksel “Kiymetli Kartallilar, sevgili komsularim çok degerli bir sanatçimizi agirliyoruz, ve bir yani Kartalli. Çok derin cümleler vardi, Kartal ona çok sey katmis. Önceden Kartal’in Resul’u olarak dolasiyordu, simdi Türkiye’de. Dolayisiyla ben de Gökhan olarak dolasiyordum Kartal’da, simdi Kartal Belediye Baskaniyim. Cumhuriyet böyle bir sey. Cumhuriyet kendi evlatlarini böyle yetistirir, büyütür. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 99. yil dönümünü kutluyorum. Bu güzel öykünün, bu basari hikâyesinin bas mimari Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, emegi geçen bütün büyüklerimizi sükranla ve minnetle aniyorum. Sizleri çok seviyorum, iyi ki varsin Kartal. Milli bayramlar coskuyla Kartal’da kutlanmaya devam edecek” seklinde konustu.
