Besir Arama Kurtarma Ekipleri Izmir Depreminde Hayatini Kaybedenleri Andi

Aydin’in ilk akredite arama kurtarma ekibi olan Besir Ege Bölge Arama ve Kurtarma ekibi 2 yil önce meydana gelen Izmir depreminde hayatini kaybedenleri andi. Izmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hayatini kaybeden 117 vatandas için düzenlenen ama etkinliginde depremden sonra fedakarca görev yapan arama kurtarma ekipleri yogun ilgi gördü.

Besir Arama Kurtarma Ekipleri  Izmir Depreminde Hayatini Kaybedenleri Andi
Izmir’de 117 kisinin hayatini kaybetmesi ile sonuçlanan 30 Ekim depremi, 2. yilinda düzenlene anma etkinlikleri depremden en fazla etkilenen bölge olan Bayrakli’da gerçeklestirildi.

Programda duygusal anlar yasadiklarini ve hayatin bir gerçegi olan dogal afetlere karsi her zaman hazirlikli olunmasi gerektigini belirten Besir Ege Bölge Arama ve Kurtarma Ekibi Takim Lideri Hasan Binay, “Izmir depreminden sonra egitime daha da önem verip 18 ay süren bir egitim kampina girdik. 18 aylik egitim faaliyetlerini basari ile tamamlayarak Aydin’in ilk akredite arama kurtarma ekibi olduk. Bölgemiz bir deprem bölgesi. Bunun yaninda yanginlar, sel baskinlari gibi afetlerin daha sik yasandigi bir bölge. Bu nedenle her zaman dogal afetlere karsi hazirlikli olmamiz gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA