Yangindan Kurtarilan Kadin Açiklamasi 'O An Aklima Amasra'daki Madenciler Geldi'

Amasya’da 5 katli bir is yerinde çikan yanginda alevlerin ve dumanlarin arasindan kurtarilan 5 çalisandan bir olan Yasemin Meral, yasadiklarini anlatirken “O an aklima Amasra’daki madenciler geldi” dedi.

Yangindan Kurtarilan Kadin Açiklamasi 'O An Aklima Amasra'daki Madenciler Geldi'


Amasya’da Mustafa Kemal Pasa Caddesi’ndeki 5 katli bir is yerinde yangin çikti. Alevlerden kaçmak isteyen çalisanlar çati kismina çikarak yardim bekledi. Ihbar üzerine sevk edilen Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri merdivenle 5 çalisani kurtardi. Dumandan etkilenen 5 kisi ile 2 itfaiye eri ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye sevk edildi. Yangin sonrasinda dumanlarin arasindan kurtarilan 5 çalisandan bir olan Yasemin Meral, yaptigi açiklamada, “Her sey saniyeler içinde oldu. Kaçmaya zaman bulamadik. O an aklima gelen tek sey. Acaba maden isçileri dumana nasil dayandi?” dedi.



Hastanede tedavi altinda tutulan Özge Cenik ise, “Dumanlar her tarafi sarmisti. Biz de terasa çiktik. Çatida çok fazla dumana maruz kaldik. Ama çok sükür su an iyiyiz. Bizi kurtaran vatandaslara sonsuz tesekkür ediyorum. Hepsi seferber oldular. Itfaiyeye de ayni sekilde” diye konustu.

Korku dolu anlarda esinin kurtardigi Hafize Bakacak ve personelini kurtarmak isteyen Ümit Önen de dumandan etkilendi.

"Amasya halkina ve esnafimiza geçmis olsun"

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, dumandan etkilenen vatandaslari ve personelini ziyaret ederek durumlari hakkinda bilgi aldi. Çikista açiklamada bulunan Baskan Sari, “Allah’a sükür can kaybimiz yok. Amasya halkina ve esnafimiza geçmis olsun. Dumandan etkilenen 7 vatandasimiz var. 2’si bizim personelimiz, 5’i de is yerinin çalisanlari. Çok sükür sagliklari yerinde” seklinde konustu.

Sari, yanginda zarar gören is yerine de giderek incelemede bulundu.
Kaynak: İHA