Rektör Kutluhan Ve Baskan Zolan Ögrenci Topluluklari Ile Bir Araya Geldi

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 24-25 Subat 2023 tarihlerinde Denizli’de gerçeklestirilecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuari 2023 (EgeKaf’23) Bilgilendirme Toplantisi için Pamukkale Üniversitesi ögrenci topluluklari ile bir araya geldi.

Rektör Kutluhan Ve Baskan Zolan Ögrenci Topluluklari Ile Bir Araya Geldi


PAÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) A Blok Sehit Piyade Tegmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basta olmak üzere Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, Rektör Yardimcisi ve PAÜ IIBF Dekani Prof. Dr. M. Ensar Yesilyurt, Dekan Yardimcisi ve PAÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi (PAÜ KARMER) Müdürü Dr. Ögr. Üyesi M. Ulas Koyuncuoglu, PAÜ ögrenci topluluklari danisman ögretim üyeleri ile topluluklara üye ögrencileri katildi.



Toplantida ilk olarak PAÜ KARMER Müdürü Dr. Ögr. Üyesi M. Ulas Koyuncuoglu’nun EgeKaf hakkinda gerçeklestirdigi genel bir bilgilendirme sunumu yapildi. T.C. Insan Kaynaklari Ofisi önderliginde düzenlenen kariyer fuarlarindan biri olan EgeKaf ile ilgili amaç ve hedefler, paydas üniversiteler gibi noktalarda bilgilendirme yapilan sunumda ayrica; Yetenek Yapisi, Kariyer Kapisi, Ulusal Staj Programi, YTNK TV, Söz Yetenekte konularinda bilgilendirmeler de yapildi.

Sunumun ardindan Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin gerçeklestirdigi çalismalari anlatan kisa bir video sunum izlendi. Sunumlarin sonrasinda, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve ardindan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ögrencilere hitaben konusmalar gerçeklestirdi.

“Egekaf’23’e Türkiye’de 400 bin toplam katilim hedefinde. 100 bini Denizli’den olsun istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptigi konusmasinda sunlari kaydetti:

“Bugün, Denizli ev sahipliginde yapacagimiz Ege Bölgesi Kariyer Fuari 2023 için ögrenci topluluklari bulusmamizin ikincisini gerçeklestiriyoruz. Bu bulusmamizda Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan da sizlerle bir araya gelmek istedi. 47 bin ögrencimizin Yetenek Kapisi’na kaydolmasinin önemli oldugunu düsünüyorum. Önümüzdeki günlerde bizler paydas Üniversiteler ile EgeKaf için bir araya gelecegiz. Onlarin ögrencileri de Yetenek Kapisi’na kayit olacak. Hedefimiz 80 bin. Bizler bu konuda Denizli’nin yogun katilimi olsun istiyoruz. Egekaf’23’e Türkiye’de 400 bin toplam katilim hedefinde. 100 bini Denizli’den olsun istiyoruz. Insallah bunu basaracagiz. Ögrenci topluluklarimizin bu noktada özel gayretleri ve istekleri olacak. EgeKaf’23’ün merkezinde ögrenci topluluklarimizin olmasini istiyoruz.”

“Pamukkale Üniversitesi son yillarda, Rektörümüzün gayretleri ile daha da yukariya ve ileriye dogru çikiyor”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan gerçeklestirdigi konusmasinda sunlari dile getirdi:

“Bizim gençlere bakisimiz, pozitif ayrimcilik seviyesindedir. Sorunlara daima gençlik gözüyle bakmaya gayret ediyoruz. Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz vesilesi ile üniversite ögrencilerimizle de çesitli birçok etkinlik ile bir arada oluyoruz. Geçtigimiz yil Izmir’de yapilan EgeKaf’in bu yil Denizli’de gerçeklestirilmesini çok arzu etmistik. Rektörümüzün bu konuda, etkili girisimleri ve gayretleri sonucunda Denizli’de Pamukkale Üniversitemizde yapilmasi saglandi. Gerçekten bu bir basaridir. Basta Rektörümüze, Üniversitemizde gayret eden herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Insallah hep birlikte basarili olacagiz. Niyet varsa gayret varsa basaririz diye düsünüyorum. Egekaf’23’ün basari ile gerçeklesmesini temenni ediyorum.”

Konusmalarin ardindan toplanti soru-cevap kismi ile devam etti. PAÜ Ögrenci Topluluklari üyeleri EgeKaf’23 için ulasim, konaklama, altyapi, fuar çerçevesinde hazirlanmasi planlanan çesitli etkinlikler hakkinda sorular sorarak bilgi alisverisinde bulundular. Çesitli sektörlerden fuara katilmasi talep edilen ulusal-yerel firmalarin katilim ve IK prosedürleri ve farkli konularda yer almasi planlanan stantlar hakkinda da görüs alisverisinde bulunan toplanti sonunda hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA