Egitim Bir Sen'de Baskan Öner Güven Tazeledi

Egitim Bir Sen Manisa Subesinin 6. Olagan Genel Kurulunda tek aday olan mevcut Baskan ve Memur Sen Manisa Il Temsilcisi Mesut Öner delegelerin oylariyla yeniden baskanliga seçildi. Kongrede konusan Öner, "Milletin adamlarindan yana, sahsi manevisinde bu toplumun, bu milletin degerlerini tasiyanlardan yana saf tutmaya, milletin yaninda durmaya devam ettik ve devam edecegiz. Bu yürekli teskilat, insallah yürekli insanlarin yaninda durmaya, mücadelesini sürdürmeye kararli bir sekilde devam ettirecegiz.” dedi.

Egitim Bir Sen'de Baskan Öner Güven Tazeledi
Manisa Ögretmenevinde gerçeklestirilen kongreye AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Gördes Belediye Baskani Muhammet Akyol, HAK IS Konfederasyonu ve Hizmet Is Sendikasi Manisa 1 No’lu Sube Baskani Okan Polat, Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, sube müdürleri, Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Gençay, sendikanin eski baskanlarindan ve Yunusemre Belediye Baskan Danismani Mehmet Emin Sofuoglu, STK baskanlari ve delegeler katildi.

Saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan kongre, Genç Memur Sen Baskan Yardimcisi Abdullah Said Günes’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti. Divan Baskanligina Ilhan Kurban, divan üyeliklerine Fatih Inan Boztemur ve Tugba Babacan’in seçildigi kongrede Egitim Bir Sen’in tanitim videosunun izlenmesinin ardindan açilis konusmasini Memur Sen Manisa Il Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Manisa Sube Baskani Mesut Öner yapti. Konusmasinin basinda sendikalarinin kurucusu Mehmet Akif Inan ve yol arkadaslarini rahmetle anan Öner, sendikalarinin 30 yil önce büyük zorluklarla kuruldugunu ve birlerden bugün yüz binlere ulastiginin altini çizdi. Öner, “30 yildir emek ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Sagimizdaki yalan solumuzdaki ziyan sendikal zeminde ya oradasin ya buradasin ikileminden egitim çalisanlarini çikaran ve bu noktada sendikaciligi kavga zemininden rekabet zemininde hizmete dönüstüren, kendi millet, derdi millet yükü yeni bir medeniyet olan, erdemli sendikacilik anlayisiyla her geçen gün kazanimlarini artirarak yoluna devam eden bir sendikayiz. Bunu hep birlikte sagladik, bu basarida hepimizin emegi var. Bundan sonraki süreçte de insallah birlerle baslayan yolculugumuz her geçen gün artarak ve egitim çalisanlarina her geçen gün kazandirarak devam edecek ve bu noktada sizlerin çabasi, gayreti çok çok kiymetli bunun farkindayiz.” dedi.



"Yürekli insanlarin yaninda olmaya devam edecegiz"

Sendikalarinin darbeler, darbe girisimleri ve muhtiralarda hep milletin yaninda oldugunun altini çizen Öner sunlari söyledi: “Milletin adamlarindan yana, sahsi manevisinde bu toplumun, bu milletin degerlerini tasiyanlardan yana saf tutmaya, milletin yaninda durmaya devam ettik ve devam edecegiz. Bu yürekli teskilat, insallah yürekli insanlarin yaninda durmaya, mücadelesini sürdürmeye kararli bir sekilde devam ettirecegiz.”

"4 yillik Hedeflerimize ulastik"

Egitim Bir Sen’in 4 yil önce gerçeklestirilen 5. Olagan Genel kurulunda ortaya koyduklari hedeflere ulastiklarini anlatan Öner konusmasini söyle tamamladi: “Bundan 4 yil önce 5. Olagan Kongremizde tecrübe, dinamizm ve istikrar diyerek yola çiktik ve 3 önemli vizyon ortaya koymustuk. Birincisi kurumsallasacagiz, marka degerimizi artiracagiz demistik. Ikincisi çalismalarimizda uzmanlasacagiz ve profesyonellesecegiz demistik. Üçüncüsü de yapacagimiz egitimlerde gerek teskilat gerekse egitim alanindaki formasyon egitimleriyle birlikte teskilatimizin çekirdegini çeliklestirerek, gelecege umutlarimizi tasiyarak yolumuza devam edecegiz demistik. Hamdolsun sizlerin de destegiyle bu hedeflerimize ulasmis durumdayiz. Insallah bugün itibariyle yeni dönemde de etkili, birlestirici ve samimi sendikal anlayisla yine yeniden diyerek, Bismillah diyerek hep birlikte yola çikiyoruz.”

Öner’in konusmasinin ardindan sendikanin eski baskanlarindan ve Yunusemre Belediye Baskan Danismani Mehmet Emin Sofuoglu yaptigi konusmada bayragi devrettikleri Mesut Öner ve ekibinin heyecaninin ve çalisma azminin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Raporlarin okunmasinin ardindan tek adayla gidilen seçimde Mesut Öner Baskanligindaki Egitim Bir Sen Manisa Subesinin Yönetim Kurulu ise su isimlerden olustu: “Baskan Yardimcisi Sube Sekreteri Halil Kallat, Teskilatlanmadan sorumlu Baskan Yardimcisi Ahmet Yasav, Mali Islerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Mustafa Köseler, Basindan sorumlu Baskan Yardimcisi Samet Güleryüz, Mevzuattan sorumlu Baskan Yardimcisi Özgür Emeksiz, Egitimden sorumlu Baskan Yardimcisi Mehmet Tasçi.”
Kaynak: İHA