Adiyaman'daki Orman Yanginina Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde çikan orman yanginina hem karadan hem de havadan helikopter ve uçaklar ile müdahale ediliyor.

Adiyaman'daki Orman Yanginina Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor
Gölbasi ilçesi Hamzalar köyü Yelligedik mevkiinde saat 03.00 siralarinda rüzgarin etkisiyle sallanan elektrik tellerinden çikan kivilcim nedeniyle yangin çikti. Yangini fark eden köylüler ve güvenlik koruculari durumu 1112 acil çagri merkezine bildirdi. Olay yerine çok sayida itfaiye ekibi yönlendirildi.

Kizil çam ile kapli alanda siddetli rüzgarin etkisiyle yangin hizla büyüdü. Yangina itfaiye görevlileri, orman isletme personeli, jandarma ekipleri, güvenlik koruculari, Il Özel Idare, AFAD ekipleri müdahale ediyor. Yangina müdahale için çevre il ve ilçelerden de itfaiye ekipleri geldi.

Yangina sadece karadan degil havadan da müdahale ediliyor. Orman Genel Müdürlügüne ait 3 uçak ve 2 helikopter sabahin ilk isiklariyla birlikte yangina müdahale etmeye basladi.

Gölbasi Kaymakamligi ve AFAD Il Müdürlügü koordinesinde is makineleri yangin alaninda söndürme çalismalarina yardim ediyor.

Yanginda su ana kadar en az 30 hektarlik alanin yandigi ögrenilirken, ekipler yangini büyük oranda kontrol altina aldi.

Gölbasi Kaymakami Ihsan Ayranci, ekiplerin yangin ilk çiktigi andan itibaren büyük bir gayretle müdahale ettigini, yangina hem karadan hem de havadan müdahale edilerek, yanginin büyük oranda kontrol altina alindigini kaydetti.

Ekipler kontrol altina alinan yanginda sogutma çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA