Basaksehir'de Ögrencilere 18 Bin Dis Bakim Seti Dagitildi

Basaksehir Belediyesi, agiz ve dis sagligi bilinci kazanmasi için yeni bir uygulama baslatarak ilkokul ögrencilerine agiz ve dis bakim seti hediye etti. Çocuklarin dis sagligina büyük hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “29 okulumuzda egitim gören 18 bin 375 ögrencimize agiz ve dis bakim seti dagitimimizi gerçeklestirdik” dedi.

Basaksehir'de Ögrencilere 18 Bin Dis Bakim Seti Dagitildi
Basaksehir Belediyesi, çocuklarin erken yaslarda agiz ve dis sagligi bakimi bilinci ile dis firçalama aliskanligi kazanmalari için ilçe genelindeki okullari yeni bir uygulama baslatti. Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, uygulama kapsaminda okullari tek tek ziyaret ederek ögrencilere dis bakim seti hediye etti.

29 okulda 18 bin 375 ögrenciye bakim seti

Basaksehir Nurettin Topçu Ilkokulu’nda gerçeklestirilen ve Basakgiller ile eglenceli bir hale getirilen etkinlige, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da katildi.

Agiz ve dis sagliginin önemine isaret eden Baskan Kartoglu, “Dislerimizi firçalamak, dis çürügü ve dis etine neden olan bakteri plaginin olusumunu engellemektedir. Düzenli ve dogru yöntemlerle yaptigimiz agiz bakimlari, hem sagligimiza hem de gülüslerimize yansiyacaktir” dedi.

Basaksehirli çocuklari agiz ve dis sagligi konusunda erken yasta bilinçlenmesi için harekete geçtiklerini ifade eden Baskan Kartoglu, “Çocuklarimiza bu bilinci asilamak için okullarimizda anlamli bir çalisma baslattik. 29 okulumuzdaki 1 ve 2. siniflarda egitim gören 18 bin 375 ögrencimize dis bakim seti dagitimimizi gerçeklestirdik. Çocuklarimizin dis bakimlarini düzenli olarak yaptiklarini takip edebilmeler için dis firçalama takip çizelgelerini de dagittik” diye konustu.

Kaynak: İHA