Mahkemelik Olduklari Kisiyle Çocuk Yuvasina 'Oyuncak' Alarak Uzlastilar

Samsun’da maddi hasarli trafik kazasinda darp sonucu adliyelik olan taraflar, ’çocuk yuvasindaki çocuklara oyuncak alinmasi’ sartiyla uzlasti.

Mahkemelik Olduklari Kisiyle Çocuk Yuvasina 'Oyuncak' Alarak Uzlastilar


Samsun’da K.S. ile D.K. ve esi Ö.K. arasinda maddi hasarli trafik kazasi sonucu anlasmazlik çikti. K.S.’nin D.K. ve esi Ö.K.’ye "Hakaret edip saldirip darp ettigi" iddiasiyla hakkinda asliye ceza mahkemesinde dava açildi. Dava dosyasi taraflarin barisip anlasmalari için uzlastirmaci Nalan Demirtas’a verildi.

Demirtas devreye girerek her iki tarafla görüsüp yargi yükünün hafiflemesi ve taraflar arasindaki barisin saglanmasi için uzlastirmak istedi. D.K. ve esi Ö.K. kendilerine saldiran K.S.’nin çocuk yuvasinda kalan çocuklara 500 lira degerinde oyuncak almasi karsiliginda sikayetten vazgeçecegini söyledi.

Uzlastirmaci Nalan Demirtas K.S.’ye karsi tarafin uzlasma talebini iletti. K.S. de bu istegi kabul ederek 500 lira degerinde çesitli oyuncaklar alip teslim etti. Demirtas da Samsun Valiligi Süleyman Yançatoral Çocuk Evleri ile temasa geçip söz konusu oyuncaklari burada kalan çocuklara dagilmasi için kurum müdürü Songül Gürsel’e teslim etti.

Müstekilerin çocuk yuvasina oyuncak bagisi için uzlastigini belirten uzlastirmaci Nalan Demirtas, "Bizde bu oyuncaklari getirip teslim ettik. Uzlastirmanin toplumda yayginlasmasi için güzel bir olaya vesile oldular. Biz uzlastirmacilar olarak toplumda yayginlastirilmasi için örnek teskil etmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA