2.97 Promil Alkolle Çakarli Araç Kullanirken Yakalandi, 'Ben Özel Kuvvettenim, Askerim' Dedi

Aksaray’da 2.97 promil alkolle çakarli ve sirenli araç kullanirken polisin müdahalesiyle yakalanan sürücü hem polisi hem de hastane personelini canindan bezdirdi. Özel kuvvetlerde askeri personel oldugunu belirterek cezadan kurtulmaya çalisan sürücü kendini görüntülemek isteyen basin mensuplarina da hakaretler yagdirarak polis ekiplerinden “Çektirmeyin beni” talebinde bulundu.

Olay gece yarisi Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi acil servisinde yasandi. Edinilen bilgiye göre tedavi gören bir yakinini görmek için hastaneye gelen Tolga Aslan (37) hastane personeline çocuk acilin yerini sordu. Hastane personeli tarafindan kendisine verilen tarifi begenmeyen Tolga A. saglik personeliyle hastane içinde tartismaya basladi.

Tartisma seslerini duyan polis ve özel güvenlik ekipleri tarafindan sakinlestirilmeye çalisan Tolga A. saglik personeline küfrederek hakaretlerde bulundu.

“Ben özel kuvvetlerden Tolga Aslan”

Polis ekiplerinin müdahalesiyle hastaneden çikarilan Tolga A. hastane acil servisi önünde park halinde bulunan 34 TC 6677 plakali lüks aracina bindi. Hareket etmeden önce araçtaki çakarlari açarak siren çalan Tolga A. hizla hastaneden çikmak istedi. Bu sirada durumu fark eden polis ekipleri yaya olarak aracin önüne geçip otopark çikisinda araci durdurdu. Ilk olarak araçta kontrol yapan polis ekipleri araçta polis siren ve çakar sistemi bulundugunu tespit etti. Özel kuvvetlerde askeri personel oldugunu belirterek polisten kurtulmaya çalisan sürücü ekiplere uzun süre dil döktü. Ehliyet ve ruhsat isteyen polis memurlarina “Ben özel kuvvetlerden Tolga Aslan Ben özel kuvvettenim, ben askerim” diyerek islem yaptirmaktan kaçindi.

Sürücü Tolga A. 2.97 promil alkollü çikti

Ardindan polisin sürücüye alkol testi yapmak istemesi üzerine polis ve sürücü arasinda uzun bir mücadele basladi.

Alkol testine itiraz eden ve alkollü olmadigini belirten Tolga A. polisin uzattigi alkol metreye üflemeyecegini belirterek kolunu sivayip, “Agabey kanimi alin” dedi.

Polisin dakikalarca alkol metreyi üfletmeye çalistigi Tolga A. son çare olarak götürüldügü hastane polis odasinda alkol metreyi üflemeyi basardi. Yapilan alkol testinde 2.97 promil alkollü çikan Tolga A. polis ekipleri tarafindan ifadesi alinmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirligine götürüldü.

4 bin 48 TL ceza kesilerek ehliyetine el konuldu

Polis çakari ve siren sistemi bulunan otomobil polis ekipleri tarafindan çagirilan çekici ile otoparka çektirildi. Sürücü Tolga A.’ya alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL, çakarli ve sirenli araç kullanmaktan bin 823 TL ve ehliyet belgesi ibraz etmemekten 427 TL olmak üzere toplamda 4 bin 73 TL para cezasi kesildi. Sürücü Tolga A.’nin ehliyetine de alkollü araç kullanmaktan 6 ay süreyle el konuldu. Yapilan sorgu ve incelemelerde ise Tolga A.’nin her hangi bir askeri personel olmadigi anlasildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA