17 Yil Önceki Çifte Cinayetin Zanlisi Tutuklandi

Kocaeli’de 2005 yilinda iki kisinin öldürülmesi olayina karistigi tespit edilen zanli, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

17 Yil Önceki Çifte Cinayetin Zanlisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, olay 2005 yilinda Izmit Sepetçiler köyü Tas Ocaklari mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Hallaç ile Süleyman Acar’in öldürülmesi olayina iliskin alakali jandarma ekipleri o dönem detayli çalisma baslatti. Ancak yapilan tüm çalismalara ragmen faillere ulasilamadi. Dosya tekrar degerlendirilmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlügü cinayet bürosu ekiplerine verildi.

Ekipler, yaptiklari çalismalarin ardindan 17 yillik cinayetin zanlisinin 4 kisi oldugunu tespit etti.

Düzce ve Usak’ta yapilan operasyonlarin ardindan zanlilardan T.O.’nun 2020 yilinda vefat ettigi belirlendi. Iki zanli ifadelerinin ardindan serbest kalirken, 56 yasindaki N.E. ise cinayeti itiraf etti. N.E.’nin, 2020 yilinda ölen T.O. ile beraber 2005 yilinda bu cinayetleri isledikleri ortaya çikti. Yapilan arastirmalarda N.E.’nin 2017 yilindaki darbe girisiminin ardindan da 12 ay cezaevinde tutuklu bulundugu ögrenildi. Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen zanli tutuklandi.
Kaynak: İHA