Baskan Sari Açiklamasi '5 Yildizli Otelin Projesi Onaylandi'

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, kentte insa edilecek 5 yildizli otel projesinin Samsun Kültür Varliklarini Koruma Kurulu toplantisinda onaylandigini açikladi.

Baskan Sari Açiklamasi '5 Yildizli Otelin Projesi Onaylandi'
Amasya Belediyesi’nin arsasini satin alarak kazandirdigi alan üzerine kurulacak 5 yildizli marka otelin, uzun ve titiz bir çalisma sonucu hazirlanan projesinin onaylanmasinin ardindan ihale ve insaat asamasina geçilecek. Hilton Gardenn Inn Otelinin projesi için çok emek verdiklerini belirten Baskan Sari, ilk kazmanin çok yakin zamanda vurulacagini söyledi.



Mevcut belediye binasinda bulunan tüm birimlerin 55 Evler Mahallesi’ndeki kültür merkezine tasinarak hizmet vermeye basladiklarini hatirlatan Mehmet Sari, “Amasya’yi turizm merkezi haline getirebilmek için uluslararasi bir otelin sehir içinde olmasi gerekiyordu. Biz geldigimizde ne söyledik. ‘Sehrimiz açik hava müzesi haline getirmek istiyoruz. Mevcut belediye binamizi otele dönüstürecegiz’ dedik. Yani bu sehre turist getirmek istiyoruz. Biz 8 bin 500 yillik geçmise sahip bir sehiriz. Onun içinde bacasiz sanayi dedigimiz turizmden payimizi almadigimiza inaniyoruz. Hatta ve hatta hiç almadigimiza inaniyoruz. Turisti buraya çagirabilmemiz için önce alt yapimizi olusturmamiz lazim. Vatandaslarimizin sehrimizi taniyabilmeleri, gezip görebilmeleri ve konaklayabilmeleri gerekmektedir. Bu manada da sehirde güzel bir otel olmasi lazim. Uluslararasi bir otel zincirine sahip olmasi lazim. Uluslararasi otel zincirleri müsterileri kendileri getirirler. Yani Amasya’yi dünyaya entegre edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA