Okul Okul Gezerek Hiç Dogum Günü Kutlamayan Çocuklari Pastayla Sevindirdi

Mardin’in de yasayan ve hayatindaki basarilari ile bilinen beden egitimi ögretmeni Diyar Özsoy, köy okullarindaki ögrencilere kirtasiye malzemeleri, kiyafet ve pasta hediye ederek mutluluga vesile olmaya devam ediyor.

Okul Okul Gezerek Hiç Dogum Günü Kutlamayan Çocuklari Pastayla Sevindirdi
Mardin’de köy okullarinda zor sartlar altinda egitimlerine devam etmeye çalisan ögrencilere yaptigi hediyelerle bilenen Sehit Polis Vedat Kaya Ortaokulu beden egitimi ögretmeni Diyar Özsoy, çocuklar için dogum günü pastasi hediyesi yaparak, sürpriz yapmaya devam ediyor. Köy okulunu ziyaretinde basindan geçen bir olaydan etkilenen Özsoy hayallerini köy okulundaki çocuklara adadigini kaydederek giyecek ve kirtasiye malzemeleri desteginde bulundugunu belirtti.

Özsoy “2016 yilinda Dogu Anadolu Bölgesinde yer alan bir köy okulunu ziyaret etmeye gitmistim. Bu ziyaretim esnasinda çocuklarin hiç pasta yemedigini ögrendim. Hemen merkeze 2 saatlik uzakta olan bir noktaya pasta almaya gittim. Bu durum beni çok üzdü. Bu olaydan sonra dogum günü pastamin tamamini ve tüm hediyelerimi çocuklar arasinda esit olarak dagittim. Çocuklar benim hediyelerimden sonra çok mutlu oldular. Bu durumdan sonra kendime su cümleyi kurdum. Benim savasim dünyadaki tüm çocuklar çikolatanin tadina varana kadar olacak dedim. Benim savasim dünyadaki tüm çocuklar için. Bu durumu görüp etkilenen insanlarda her yil dogum günüm için bana pasta yollamaya basladilar. Bende pastalari çocuklara esit sekilde götürüyorum. Ayni zamanda kendi dogum günü pastalarini köy çocuklara ulastirmak isteyenlerde oldu. O pastalari da çocuklara ulastiriyorum. Onlara tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ayni zamanda antrenörlük de yapan Diyar Özsoy, antrenörlük hayati boyunca kazandigi paralari düzenli olarak köy çocuklarina yardim için harcadigini söyledi.

Özsoy “Profesyonel olarak hocaligini yürüttügüm takimlardan gelen paranin belli bir kismi direk olarak çocuklara gidiyor. 81 ile de köy çocuklarina kirtasiye yardiminda bulunuyorum, mont ve ayakkabi alarak çocuklari soguktan korumak için yardimlar dagitiyorum" diye konustu.



“Bangledes’te susuzluktan ölen çocuklar için 33 tane su kuyusu açtim”

Türkiye’deki çocuklara yaptigi yardimlarin yani sira dünyadaki tüm çocuklar için elinden geleni yapmaya çalistiginin altini çizen Özsoy “Çocuklar için biriktirdigim para ile bir yil içerisinde Banglades’te susuzluktan ölen çocuklar için 33 su kuyusu açtim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA