Meksika'da Bir Sehir 15 Subat'ta Toplu Bosanma Etkinligi Düzenleyecek

Meksika’da Nogales Belediye Baskani Ernesto Torres Navarro, kentte 15 Subat’ta toplu bosanma etkinligi düzenleyeceklerini duyurdu.

Meksika'da Bir Sehir 15 Subat'ta Toplu Bosanma Etkinligi Düzenleyecek
Meksika’da bir sehirde toplu bosanma etkinligi düzenlenecek. Veracruz eyaletinde yer alan Nogales sehrinin Belediye Baskani Ernesto Torres Navarro sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, kentte 15 Subatta toplu bosanma etkinligi düzenlenecegini duyurdu. Ülkede birçok yerel yönetim 14 Subat’ta toplu evlilik etkinligi düzenlerken, Nogales Belediyesi tarafindan duyurulan bosanma etkinligi saskinlikla karsilandi.

Navarro, düzenlenen toplu bosanma etkinligine katilmak isteyen çiftlerin bazi sartlari yerine getirmesi gerektigini ifade ederek, bunlarin Nogales sehrinde evlenmis olmalari, ayri yasiyor olmalari, çift arasinda nafaka ve çocuk velayeti gibi konularda anlasmazlik olmamasi ve belediyeye borçlarinin bulunmamasi oldugunu açikladi.

Etkinlik toplumun sosyal yapisina bir darbe olarak nitelendirildi

Etkinlik, sehir halkinin çogunlukla ilgisini toplasa da bazi çevrelerin tepkisine neden oldu. Bazi vatandaslar, bu etkinligin toplumun sosyal yapisina bir darbe olacagini belirtirken, evliliklerin sona erdirilmesinde aile mahkemelerinin sorumlu oldugunu bu nedenle belediyenin bu konuya müdahale etmesinin tamamen yanlis olduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA