Ali Babacan Açiklamasi 'Abdullah Gül Ile Sürekli Görüsürüz Ama Seçim Planimiz Yok'

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, “Abdullah Gül ile sürekli görüsürüz ama seçim planimiz yok” dedi.

Ali Babacan Açiklamasi 'Abdullah Gül Ile Sürekli Görüsürüz Ama Seçim Planimiz Yok'
DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Kayseri ziyaretinde basin mensuplariyla bir araya geldi. Toplantiya Babacan’in yani sira, DEVA Partisi Kayseri Il Baskani Metin Özkaya, parti üyeleri ve basin mensuplari katildi.

11. Cumhurbaskani Abdullah Gül ile sürekli irtibat halinde olduklarini fakat seçimde beraber herhangi bir çalismalari olmadigini söyleyen Babacan, “Biliyorsunuz DEVA Partisi su an için herhangi bir ittifakta yer almiyor ancak su ana kadar diger partilerle yaptigimiz somut is birligi çalismasi bu parlamenter sistem oldu. Bu çalismaya 6 parti katildi bunlarin 4’ü Millet Ittifaki’ndakiler ve 2’si ittifakta olmayan partiler. Önümüzdeki süreçte biz herhangi bir ittifakta yer alir miyiz ya da seçimlere kendi basimiza mi gireriz bunun kararini verecegiz. Bugün itibari ile bir kararimiz yok ama önümüzdeki süreçte kararini olusturacagiz. Biliyorsunuz sayin Abdullah Gül, Disisleri Bakaniyken, Cumhurbaskaniyken ve sonraki dönemde bizim insani iliskilerimiz hep çok yakin olmustur. Ara ara görüsürüz. Herhalde 3-4 ayda bir oturup ev sohbeti yapiyoruz arada. Kendisinin hem bir siyasetçi olarak hem de devlet adami olarak birikimlerini ben önemsiyorum. Çok genis bir tecrübesi var o tecrübelerinden de biz istifade ediyoruz. Sayin Gül Cumhurbaskanligi görevinden ayrilirken ’ben artik aktif siyaset içerisinde rol almayacagim’ dedi.

Dolayisiyla partimizle formal ya da enformal bir iliskisi yok. Partimiz kurulurken fikri destegini verdi, yeni bir siyasi partinin Türkiye için çok gerekli oldugunu ifade etti ama partimizin kurulus asamasinda da sonrasinda da iliskimiz sadece dedigim gibi 3-4 ayda bir yaptigimiz çay içmek ve ev sohbetidir” dedi.



“Fezlekeler bagimsiz yargi tarafindan yeniden ele alinmali”

PKK’li bir teröristle fotograf çekilen HDP milletvekili ile ilgili açiklama yapan Babacan, “Bu konu tamamen tarafsiz ve bagimsiz yarginin konusu olmali. Yani bizim bakip da su ya da bu fotograftan hareketle hüküm ortaya çikartmamiz, yarginin yerine geçip de hüküm ifade etmemiz yanlis bir yaklasim. Siyasetçinin görevi bu degil. Bu konu yarginin görevi ama bagimsiz ve tarafsiz bir yarginin görevi. Dolayisiyla bunlarin tarafsiz ve bagimsiz yargi ile tekrar ele alinmasi gereken konular oldugunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA