Bu Kez Veliler Sinav Heyecani Yasadi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesindeki TOKI Sehit Jandarma Er Levent Kusoglu Ilkokulu’nda ‘Anne-baba egitimi’ projesi kapsaminda yaklasik 300 ögrenci velisi okuduklari kitaptan sinava girdi.

Bu Kez Veliler Sinav Heyecani Yasadi
TOKI Sehit Jandarma Er Levent Kusoglu Ilkokulu velileri, ‘Anne-baba egitimi’ projesi çerçevesinde sinav heyecani yasadi.

Proje kapsaminda veliler, çocuk gelisimi ve etkili ebeveyn olmanin yollarinin anlatildigi ‘Okul Evde Baslar’ adli kitabi okudu. Velilere kitabi okumak için taninan sürenin ardindan ödüllü sinav için basvurular alindi. Sinava yaklasik 300 ögrenci velisi müracaat etti. Sinava katilacak veliler, sinav saatinden önce tipki çocuklari gibi kalem ve silgileri ile okula geldi. Okul girisinde sinava girecekleri salonu ögrenen velilere, daha sonra kisa bir bilgilendirme yapildi. Sinav salonunda siralara oturan velilere, 50 sorunun yer aldigi kitapçik ve cevap kagidi dagitildi. Velilere, bu sorulari çözmeleri için de 75 dakika süre tanindi. Velilerin oldukça heyecanli olduklari da gözlerden kaçmadi.

Okul müdürü Musa Demir, velilere yönelik sinavin, diger tüm sinavlarda uygulanan kurallara göre yapildigini söyledi.



Çocuklarin egitiminde anne babanin rolünün çok daha büyük ve önemli oldugunu belirten Demir, “Hem velilerimiz hem de çocuklarimiza okuma aliskanligi kazandirmak veli-çocuk, veli-okul bagini güçlendirmek için çaba gösteriyoruz. Biz de bu düsünceden hareketle ‘Anne-baba egitimi’ projesini hayata geçirdik. Projeye katilan velilerimiz, ‘Okul Evde Baslar’ adli kitabi okudu. Onlarin etkili ebeveyn olmalarinin yolunu açacagina inandigimiz bu kitapla ilgili de çesitli hediyelerin verilecegi bir sinav yapiyoruz. Velilerimize 50 sorudan olusan kitapçiklar hazirladik. 4 yanlis 1 dogruyu götürecek. Çocuklarinin yerine bugün onlar sinava giriyor. Tüm velilerimize basarilar diliyorum” dedi.

Projenin bir diger amacinin da ögrenci ve velilere kitap okuma aliskanligini asilamak ve aile içi diyalogun gelistirilmesi oldugunu hatirlatan TOKI Sehit Jandarma Er Levent Kusoglu Ilkokulu Müdürü Musa Demir, “Velilerimiz sinava büyük ilgi gösterdi. Yaklasik 300 velimiz sinava basvurdu. Bu sinav velilerin bilgisini ölçmek için degil, onlari çocuklarin egitiminde daha etkin rol üstlenmeye yönelik olarak yapiliyor. Tüm ailelere önerimiz çocuklariyla daha çok vakit geçirsinler, onlarla ilgilensinler. Bunun en önemli yolu da iletisimden geçiyor. Biz de velilerimize bunu asilamak istedik” ifadelerini kullandi.

Demir, sinav sonucunda dereceye giren velilere, çesitli ev esyalarindan olusan ödüller verilecegini de sözlerine ekledi.

Sinava giren veliler de, çocuklarinin sinav heyecanini tecrübe ettiklerini dile getirerek, “Bizim için farkli bir deneyim oldu. Böyle bir sinava girmeyeli yillar oldu. Çocuklarimizin yasadigi heyecani simdi biz yasiyoruz” seklinde konustular.
Kaynak: İHA