45 Yasindaki Kadinin Organlari 3 Hastaya Umut Oldu

Kocaeli’de 29 Aralik 2021 tarihinde hastaneye kaldirilan Arzu Yigit’in beyin ölümü gerçeklesti. Ailesi, doktorlarin önerisiyle Yigit’in organlarini bagislamaya karar vererek 3 hastaya umut isigi oldu.

45 Yasindaki Kadinin Organlari 3 Hastaya Umut Oldu
Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde yasayan Arzu Yigit, 29 Aralik 2021 tarihinde fenalasarak Gebze Fatih Devlet Hastanesi acil servisine kaldirildi. Burada yapilan müdahalede beyin kanamasi geçirdigi tespit edilen Yigit, yogun bakim ünitesinde tedavi altina alindi. Yaklasik 14 gündür yogun bakimda yasam mücadelesi veren Arzu Yigit’ten üzücü haber geldi. Yapilan degerlendirme ve tetkikler sonucunda beyin ölümü gerçeklestigi belirlenen Yigit’in ailesi, doktorlarin da önerisiyle annelerinin organlarini bagislama karari aldi. Yigit’in organlari ikisi Istanbul’da, biri Ankara’da olmak üzere toplam 3 hastaya yasama umudu oldu. Yigit’in kalbi Ankara Sehir Hastanesi’nde, böbrekleri Istanbul Çapa Tip Fakültesi’nde, karacigeri ise Ümraniye Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde organ bagisi ile sagligina kavusmayi hayal eden 3 hastaya nakil için ulastirildi.

Örnek bir davranis

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Bashekimi Uz. Dr. Ilyas Sari, “Hastamiza Allah’tan rahmet, ailesine sabirlar ve bassagligi diliyorum. Hastamizin organlarini bagislayarak yapmis olduklari bu örnek davranistan dolayi ailesine tesekkür ediyorum. Hastamizin organlari uzman ekiplerce alinarak organ bekleyen hastalara umut olmak için yola çikti. Bu süreçte emegi geçen doktor, hemsire ve tüm saglik personeli ekibimize özverili çalismalarindan dolayi özellikle tesekkürlerimi sunuyorum. Organ bagisi hayat kurtarir” dedi.



"Birakacagimiz en güzel miras hayatta iken yapacagimiz organ bagisidir"

Kocaeli Saglik Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ise her bagisin hayat kurtardigini ve acili ailenin örnek bir davranis gösterdigini belirtti.

Türkiye’de binlerce insanin organ nakli bekledigine dikkat çeken Pehlevan, ’’Organlari ile diger hastalara hayat veren merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine sabirlar ve bassagligi diliyorum. Metanetli ve onurlu bu davranislariyla organ bekleyen hasta ve yakinlarina ilaç olan aileyi cani gönülden kutluyorum. Organ nakli bekleyen hastalar gün geçtikçe artiyor. Ilimizde de bu konuda ciddi çalismalar yapiliyor. Bagislanan her organ bir candir. Dolayisiyla organ bagisi bizim için çok önemli. Bagislarin artmasini ve bekleyen hastalara umut olunmasini istiyoruz. Özellikle pandemi sürecinde yasamak zorunda oldugumuz zor zamanlar organ bagisinin önemine yönelik hassasiyetimizi azaltmamali. Unutmayalim ki birakacagimiz en güzel miras hayatta iken yapacagimiz organ bagisidir. Organ bagisçisi aileye bu duyarli ve örnek davranisi için çok tesekkür ediyorum. Organ bekleyen hastalara umut oldular. Ayrica organ bagisi konusunda emegi geçen ve nakli yapacak olan ekibe de tesekkür ediyorum. Halkimizi organ bagisi yapmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA