FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

FED toplantısı sonrası alınacak kararlar birçok kişi tarafından merak edildi. Konuyla ilgili en merak edilenler arasında ise FED toplantısı ne zaman sorusu yer alıyor. Peki, FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne olacak? FED toplantısı hangi gün yapılacak? İşte merak edilenler...

FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?
FED faiz kararı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu sebeple birçok kişi konu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak ve FED faiz kararı ne zaman açıklanacak soruları yer alıyor. FED faiz kararına göre birçok durumun değişeceği belirtildi. Konu kapsamında FED başkanı tarafından yapılan açıklama sonrası konuyla ilgili birçok detay netlik kazandı. Sık sık merak edilen kararların piyasayı nasıl etkileyeceği ve nasıl bir yol izleneceği merak edildiği için uzmanlar da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FED toplantısı ne zaman yapılacak ve FED faiz kararı ne zaman açıklanacak sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?


FED toplantısının ne zaman yapılacağı oldukça merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise FED toplantısı ne zaman yapılacak sorusu yer aldı. Jerome Powell tarafından yapılan açıklamada Devam eden salgına rağmen ekonomi hızla güçlendi. Bu durum, kalıcı arz ve talep dengesizliklerine ve darboğazlara, dolayısıyla yüksek enflasyona neden oldu. Araçlarımızı ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacağız.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili olarak FED toplantısının ise 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacağı belirtildi. İkinci toplantının ise 15-16 Mart tarihlerinde yapılması beklenirken üçüncü toplantı tarihinin ise 3-4 Mayıs olduğu aktarıldı. 2022 yılının gelmesiyle FED faiz toplantısının ilkinin gerçekleştirilecek olmasıyla birçok kişi konu hakkındaki detayları merak etti. Son FED faiz toplantısında nasıl kararlar alındığı da geriye dönük olarak oldukça araştırıldı. 2021 yılında yapılan son faiz toplantısında Aralık ayında yapılmıştı. Faiz kararının alınmasının ardından birçok kişi sonuçları oldukça merak etti. Yüzde 0 ve 0.25 arasında sabit tutulması toplantının ardından alınan kararlar arasında yer aldı.


FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

FED Faiz Kararı Ne Olacak?


Toplantıların yapılacağı tarihin öğrenilmesinin ardından birçok kişi konu hakkındaki detayları merak etti. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında FED faiz kararı ne olacak sorusu yer aldı. Faiz kararının 3 kere 25 baz puan artacağı tahmin edilmişti. Enflasyon verileri ve FED tarafından alınacak faiz kararları birçok durum hakkında önemli belirleyici nitelikler arasında yer alacak. FED toplantısı kararları için birçok araştırma yapılması ve durumun sık sık takip edilmesi sebebiyle ABD Merkez Bankası konu hakkında tahminlerini paylaştı. Duruma göre 2022 için mart, haziran, eylül ve aralık aylarında dört faiz artırımı olacağı bekleniyor. Faiz artışı gerçekleşirse doların değerinin artması bekleniyor. Jan Hatzius tarafından da konuyla ilgili birçok bilgilendirme yapıldı. Jan Hatzius “Mart, haziran ve eylül aylarında görmeyi beklediğimiz faiz artırımlarına aralık ayını da ekledik” ifadelerini kullanarak enflasyonun tahmin edilenden daha fazla olacağını belirtti. FED toplantısı sonrası konuyla ilgili güncel gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.