11 Ocak 2022 Gram Altın Ne Kadar? Güncel Altın Fiyatları

Altın fiyatları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 11 Ocak 2022 altın fiyatları yer alıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları en kadar? İşte merak edilenler..

11 Ocak 2022 Gram Altın Ne Kadar? Güncel Altın Fiyatları
Sabah saatlerinden itibaren altın fiyatları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Ocak 2022’den önce 1060 TL’ye kadar yükselen gram altın en sık tartışılan konular arasında yer almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla kur korumalı mevduat hesabı sisteminin uygulanacağı belirtildi. Bu açıklamanın ardından dolar kurunda meydana gelen sert düşüşle altın fiyatları da azaldı. Gram altının son olarak 800 lira civarında yer aldığı biliniyordu. Son zamanlarda da altını yatırım aracı olarak kullanan kişiler tarafından fiyatların nasıl ilerleyeceği merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 11 Ocak gram altın ne kadar ve güncel altın fiyatları ne kadar sorusu oldu. Altına yatırım yapmak isteyenler ve geleceğini merak edenler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Çeyrek altın fiyatı ne kadar ve gram altın fiyatı artacak mı gibi sorulara cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


11 Ocak 2022 Gram Altın Ne Kadar? Güncel Altın Fiyatları

11 Ocak 2022 Altın fiyatları Ne Kadar?


11 Ocak sabah saatleri itibariyle birçok kişi altın fiyatları hakkında araştırmalara başladı. Konu hakkında en sık aratılanlar arasında ise çeyrek altın ne kadar ve gram altın ne kadar sorusu yer alıyor. Yeni yılın başlamasıyla 1 Ocak tarihinde altının 30 dolar değer kaybettiği biliniyor. Bunun sebebinin ise ABD faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. Ons altının düşmesi birçok kişiyi konu hakkında araştırmaya yönlendirdi. Düşüş yaşayan ons altın fiyatları birçok kişi tarafından merak edildi. 11 Ocak itibariyle gram altının 800 TL olduğu belirtildi. Fed kararının ardından faiz artışında erken olacağı tahmin edildi. Bu sebeple altının giderek artacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yorumları da merak ediliyor. Memiş altın fiyatlarının nasıl seyredeceği ile ilgili ''Şu an orta seviyedeyiz. Aşağıda 1.600 Dolar, yukarıda 2.000 Dolar seviyesi var. Bu iki seviye de test edilecek ancak önce hangisi test edilir, bunun cevabı Fed kararlarında saklı. Yatırımcılar paralarının yüzde 50’siyle altın alabilir, yüzde 50’sini bekletebilir” ifadelerini kullandı. Çeyrek altın fiyatları 11 Ocak itibariyle 1329 TL’den işlem görmeye başladı.


11 Ocak 2022 Gram Altın Ne Kadar? Güncel Altın Fiyatları

Fed Faiz Toplantısı Ne Zaman?


Fed faiz toplantısı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili en sık aratılanlar arasında ise Fed faiz toplantısı ne zaman sorusu yer almaktadır. 25-26 Ocak tarihinde yapılacağı belirtilen Fed faiz toplantısının alacağı kararlar önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Yeni yılın gelmesinin ardından konuyla ilgili birçok detay merak edildi. Özellikle Fed faiz toplantının ne zaman gerçekleştirileceği aratılmaktadır. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Fed Başkanlığına aday olarak bir konuşma metni hazırladı. Bu konuşmada ''Araçlarımızı, ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacağız'' ifadelerini kullanan Powell, Fed tarafından gelecek faiz kararını bekliyor.