Oy Verme Islemlerinin Tamamlandigi Fas'ta 'Oylarin Satin Alindigi' Iddiasi

Fas genel ve yerel seçimler için oy verme islemleri sona ererken, iktidar ortagi Sosyalist Birlik Partisi'nden "oylarin satin alindigi" iddiasi geldi.

Partiden yapilan yazili açiklamada, "Bazi fesatlar oy verme merkezlerinin önünde, açik ve net bir sekilde oy satin aliyor." ifadeleri yer aldi.

Açiklamada su ifadeler kullanildi:

"Güpegündüz, yetkililerin, onurlu kadin ve erkeklerin önünde yapilan bu hareketi kiniyoruz. Yetkili makamlari konuyla ilgili sorumluluk almaya davet ediyoruz."

36 milyon nüfuslu Fas’ta resmi verilere göre yaklasik 18 milyon seçmen bulunuyor. Temsilciler Meclisinde görev yapacak 395 milletvekilinin belirlenecegi seçimlerde bu sene 3 milyondan fazla kisi ilk kez sandik basina gitti.

Ülkede seçim yarisinda öne çikmasi beklenen partiler arasinda Adalet ve Kalkinma Partisi (PJD), Milli Bagimsizlar Birligi (RNI), Asalet ve Çagdaslik Partisi (PAM) ile Istiklal Partisi yer aliyor.

Mevcut koalisyon hükümeti, PJD (125 milletvekili), RNI (37 milletvekili), Halk Hareketi (27 milletvekili), Sosyalist Birlik (20 milletvekili) ve Anayasal Birlik (23 milletvekili) partilerinden olusuyor.

Muhalefet kanadinda ise PAM (102 milletvekili), Istiklal Partisi (46 milletvekili), Ilerleme ve Sosyalizm (12 milletvekili), Sol Federasyon (2 milletvekili) yer aliyor.

Kaynak: AA