Cumhurbaskani Erdogan, Kabine Toplantisi'nin Ardindan Millete Seslendi Açiklamasi (5)

'Kamu tasitlarinin tedarikinde, kullaniminda ve tasfiyesinde verimliligi artirmak için Kamu Tasit Filo Yönetim Sistemini kuracagiz' '(Çeltik fiyatlari) Ton basina baldo çesidi için 5 bin 500 lira, Osmancik çesidi için 4 bin 500 lira, Luna çesidi için 4 bin lira alim fiyati uygulanacaktir' 'Okullarin açildigi, is yerlerinin tam kapasite üretime geçtigi su dönemde vatandaslarimizi asilarini yaptirmaya ve tamamlamaya davet ediyorum'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Kamu tasitlarinin tedarikinde, kullaniminda ve tasfiyesinde verimliligi artirmak için Kamu Tasit Filo Yönetim Sistemini kuracagiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki Kabine Toplantisi'nin ardindan millete seslendi.

Salginla mücadele kapsaminda esnafin, çiftçinin, sanayicinin ve tüm vatandaslarin magduriyetine meydan vermeyeceklerinin altini çizen Erdogan, geçen 2 yila yakin süre boyunca gerek bütçeden gerekse diger kamu kaynaklarindan verdikleri dogrudan desteklerin yaninda vergi ve prim kolayliklari uygun sartli kredi imkanlari da sagladiklarini anlatti.

Bu kapsamda aldiklari tedbirlerin ve sagladiklari desteklerin ekonomik büyüklügünün yil sonunda toplamda 734 milyar liraya ulasacagini belirten Erdogan, "Önümüzdeki dönemde de vatandaslarimizi ve üreticilerimizi desteklemeyi sürdürecegiz. Kamu kesimi borçlanma geregi ve kamu borç stokunun milli gelire oranini düsürerek maliye politikasinin sürdürülebilirligini güçlendirecegiz. Bu kapsamda merkezi yönetim bütçe açiginin milli gelire oraninin program dönemi sonunda yüzde 2,9 olarak gerçeklesmesini öngörüyoruz. Faiz disi dengenin de program dönemi sonunda yüzde 0,3 fazlaya dönmesini bekliyoruz." diye konustu.

Program süresince harcamalari gözden geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdogan, "Kamu tasitlarinin tedarikinde, kullaniminda ve tasfiyesinde verimliligi artirmak için Kamu Tasit Filo Yönetim Sistemini kuracagiz. Dijital ekonominin saglikli ve tam olarak kavranmasina ve vergilendirilmesine yönelik çalismalari hizlandiracagiz."dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, stratejik öncelikler çerçevesinde yürüttükleri borçlanma politikasini, Türk lirasi öncelikli hale getireceklerini, yurt içi döviz ve altin cinsi borçlanmalari daha da azaltacaklarini ifade etti.

Kayit disi ekonomi ile mücadelede kapsamli bir program olusturup uygulamaya koyacaklarini kaydeden Erdogan, söyle devam etti:

"Orta Vadeli Programimiz ile birlikte kamu kurum ve kuruluslarimizin bütçelerinin hazirlanmasina yönelik yasal süreci baslatiyoruz. Bu kapsamda Meclisimize sunacagimiz ödenek teklif tavanlarini belirledik. Insallah Meclisimizden de onay aldiktan sonra 2022 yilinda yapmayi hedefledigimiz isler için hemen kollari sivayacagiz."

Erdogan, büyük ve güçlü Türkiye'nin insasi yolunda önemli bir adim olduguna inandigi Orta Vadeli Programin ülkeye ve millete hayirli olmasini diledi ve programin hazirlanmasinda emegi geçen tüm kamu kurum ve kuruluslarina tesekkür etti.

- Vatandaslara asi yaptirma çagrisi

Erdogan, "Salginla mücadelede hala tek ve en önemli kozumuz asidir. Okullarin açildigi, is yerlerinin tam kapasite üretime geçtigi su dönemde vatandaslarimizi bir kez daha asilarini yaptirmaya ve tamamlamaya davet ediyorum. Küresel saglik krizinin bitmedigini göz önünde tutarak temizlik, maske ve mesafe basta olmak üzere tüm tedbirlere hassasiyetle riayet etmeyi sürdürmeliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

- Çeltik fiyatlari belli oldu

Çeltik hasadi için Toprak Mahsulleri Ofisinin alim fiyatlarini da belirlediklerini bildiren Erdogan, "Buna göre, ton basina baldo çesidi için 5 bin 500 lira, Osmancik çesidi için 4 bin 500 lira, Luna çesidi için 4 bin lira alim fiyati uygulanacaktir." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, hasat döneminin ve alim fiyatlarinin çeltik üreticilerine hayirli olmasini diledi.

(Bitti)
Kaynak: AA