Japonya'da Reform Bakani Kono, Iktidar Partisi Iç Seçimlerinde Yarisacak

Japonya'da Idari ve Düzenleyici Reform Bakani Kono Taro'nun iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) iç seçimlerinde yarisacagi kaydedildi.

Kyodo ajansinin hükümet kaynaklarina dayandirdigi haberine göre Bakan Kono, yakin çevresine ay sonundaki LDP içi liderlik seçimlerine katilacagini iletti.

Daha önce Disisleri ve Savunma Bakanligi görevlerini yürüten ve kamuoyu anketlerinde önde çiktigi kaydedilen 58 yasindaki Kono, resmi kararini gelecek hafta duyuracak.

Eylül 2020'de göreve gelen Suga Yosihide kabinesinde ayni zamanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarindan sorumlu kabine üyeligi görevini yürüten Kono'nun, parti içinde Maliye Bakani Aso Taro fraksiyonunca desteklendigi biliniyor.

Resmen adayligini koymasi Kono, mevcut kabine mensuplari arasindan çikan ilk aday olacak.

- Eski bakanlar yarisiyor

LDP kaynaklarina göre parti liderlik yarisinda Kono, eski Disisleri Bakani Kisida Fumio ile eski Içisleri ve Iletisim Bakani Takaiçi Sanae ile yarisacak.

Seçimlere katilmasi muhtemel görülen eski Savunma Bakani Isiba Sigeru'nun ise yakin çevresine "Meslektaslarima danisip uygun zamanda kararimi açiklayacagim." dedigi aktarildi.

Japonya Basbakani Suga Yosihide, dün düzenledigi basin toplantisinda liderlik seçimlerine katilmayacagini açiklamisti.

LDP baskanlik seçimlerinin 29 Eylül'de gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Japonya Temsilciler Meclisi (Suugiin) milletvekillerinin resmi görev dönemi 21 Ekim'de sona eriyor. Olagan genel seçimlerin bu tarihten önce yapilmasi gerekiyor.

Kaynak: AA