ABD Baskani Biden, Ida Kasirgasi'nda Yikima Ugrayan Louisiana Eyaletini Ziyaret Etti

ABD Baskani Joe Biden, Ida Kasirgasi'nin vurdugu Louisiana eyaletini ziyaret ederek zarar görenlere destek sözü verdi.

ABD Baskani Biden, kasirganin büyük zarar verdigi Louisiana eyaletine günübirlik bir ziyarette bulunarak yetkililer ve vatandaslarla bir araya geldi.

Baskent Washington'dan sabah saatlerinde eyalete giden Biden, New Orleans kentinde yetkililerle görüsme yaparak kasirganin ardindan yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Zarar gören bölgeleri havadan incelemesi beklenen Biden daha sonra Lafourche Parish'te bölge sakinleriyle bulusacak ve onlarin sorunlarini dinleyecek.

Gezisi sirasinda kendisini takip eden basin mensuplarina kasirgadan zarar görenlere en güçlü sekilde destekte bulunacaklarini söyleyen Biden, hem federal hükümetin hem de eyalet yönetiminin söz konusu çalismalari hizla yapacagi mesajini verdi.

Ida Kasirgasi'nin kategori 4 siddetinde 240 kilometreden fazla hizla vurdugu Louisiana eyaleti ile Mississippi ve Alabama'da 9 kisi ölmüs, binlerce kisinin evi tahribata ugramis, siddetli yagis olarak etkisini gösterdigi kuzeydogu eyaletlerinde ise en az 45 kisi hayatini kaybetmisti.

Özellikle kasirgadan en fazla etkilenen Louisiana eyaletinde birçok yere gelecek haftaya kadar elektrik verilemeyecegi açiklanmisti.

Kaynak: AA