Yunus Emre Eskisehir'de Kabri Basinda Anildi

Içisleri Bakanligi Göç Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan Eskisehir'in Mihaliççik ilçesinde, "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili" etkinlikleri kapsaminda anma programi düzenlendi.

Yunus Emre Mezar ve Külliyesi'nin bulundugu yerleskede düzenlenen programa katilan Göç Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Dr. Gökçe Ok, UNESCO'nun, vefatinin 700'üncü yili nedeniyle 2021'i "Yunus Emre'yi Anma Yili" ilan ettigini hatirlatti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tensipleri ile de 2021'in "Yunus Emre ve Türkçe Yili" ilan edildigini aktaran Ok, "Biz de farkli bir etkinlikle kutlamak istedik. Süper Lig takimlarimizdan Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor, Göztepe, Hatayspor, Adanademirspor'un yani sira Eskisehirspor ve Milli Takim bizlere forma destegi sagladilar. Göç Idaresi Genel Müdürlügü ve Eskisehir Il Müdürlügünde staj yapan 70 ögrenci arkadasimiz üzerlerine giydikleri takim formalari ile buradalar. Bunun yani sira üniversitelerde egitim gören uluslararasi ögrenciler hepsi bir aradalar. Manevi bir kardeslik atmosferini burada hep birlikte yasayip, etkinlik düzenliyoruz." dedi.

Eskisehir Valiligi Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan yapilan organizasyona, Göç Idaresi Genel Müdürlügü Uyum ve Iletisim Daire Baskani Dr. Aydin Keskin Kadioglu, Il Göç Idaresi Müdürü Gökhan Akyildiz, yabanci ögrenciler ve diger ilgililer katildi.

Etkinlige katilanlar programin son bölümünde Yunus Emre'nin "Gelin tanis olalim isi kolay kilalim, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" dizelerini seslendirdi.

Katilimcilar, Yunus Emre'nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Kaynak: AA