Eski Istihbaratçi Enver Altayli Hakkindaki FETÖ Davasinda Savunmalar Tamamlandi

Eski istihbaratçi Enver Altayli'nin da aralarinda bulundugu 3 sanigin, Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) iliskin yargilandigi davada savunmalar bitti.



Ankara 16. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya saniklar Enver Altayli ile Mehmet Bariner, tutuklu bulunduklari cezaevinden video konferans araciligiyla katildi, tutuksuz sanik Seda Chamatzoglou durusmaya gelmedi.

Sanik Altayli'in avukatlari Dilara Yilmaz ve Bora Toksoy bugünkü celsede esasa iliskin mütalaaya karsi savunma yapti.

Böylece 19 Mart 2020'de baslayan davada, sanik ve avukatlarinin savunmalari tamamlandi.

Mahkeme Baskani Sebahattin Saridogan, avukat beyanlarinin ardindan esasa iliskin savunmalarin alindigini belirterek, 7 Ekim'de görülecek durusmada saniklarin son sözlerinin sorulacagini söyledi.

- Iddianame

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, FETÖ sorusturmasi kapsaminda saniklar Enver Altayli, eski istihbaratçi Mehmet Bariner ve Altayli'nin damadi Metin Can Yilmaz ile Seda Chamatzoglou hakkinda iddianame düzenlendi.

Iddianameye göre Altayli ve Yilmaz'in, ABD'deki Halkbank davasini manipüle etmesi için bir dönem Iran masasinda görev yapan eski istihbaratçi Bariner'i yurt disina çikarmaya çalisti. Bunun için tur sirketi sorumlusu tutuksuz sanik Chamatzoglou ile irtibata geçildi.

Esasa iliskin mütalaasini sunan savci, Altayli'nin "silahli terör örgütü yöneticiligi" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarindan 30 yildan 42 yil 6 aya, Bariner'in ise "silahli terör örgütü üyeligi" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarindan 22 yil 6 aydan 35 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Savci, "silahli terör örgütüne yardim" suçundan hakkinda dava açilan sanik Chamatzoglou'n ise beraatini talep etti.

Dosyasi ayrilan sanik Metin Can Yilmaz'in ise yargilanmasina devam ediliyor.

Kaynak: AA