Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak'ta Akif Filminin Galasina Katildi

Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’ni yazarken yasadiklarini konu alan “Akif” filminin galasi Sirnak’ta gerçeklestirildi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak'ta Akif Filminin Galasina Katildi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak Üniversitesi Mehmet Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde “Mehmet Akif Ersoy” filminin galasi için Sirnak’a geldi.

“Mehmet Akif Ersoy” filmi galasina, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Baskani Mehmet Yarka, film yönetmeni Sadullah Sentürk, sanatçilar, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Galaya katilan davetliler filmin oyunculari ve senaristi ile birlikte hatira fotografi çektirdi. Mehmet Akif Ersoy filmi yogun ilgi gördü.

Film gösterimi sonrasinda bir açiklama yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Nasil büyük bir millet oldugumuzu, nasil zorluklardan geçtigimizi hangi tehditler ve tehlikelere karsi oldugumuzu, nasil bir güzel cografyada yasadigimizi, bir mars ancak bu kadar güzel anlatilabilirdi. Tarihin bütün tanikligi ile ancak bu kadar güzel anlatilabilir. Inanmayan hiçbir ruh, böyle bir anlatiyi ortaya koyamaz. Yasamayan hiç bir ruh böyle bir anlatiyi ortaya koyamaz. Kavga etmeyen, mücadele etmeyen, hiç bir ruh böyle bir anlatiyi ortaya koyamaz. Sunu ifade etmek isterim. Güzel bir hediye takdimi oldu milletimize, elinize saglik. Yönetmenimizin, yapimcilarimiza ve oyuncularimiza bu ise destek veren herkese minnetlerimizi ve sükranlarimizi sunuyoruz. O kadar çok ihtiyacimiz vardi ki Akif’i anlamaya ve tanimaya. O kadar ihtiyacimiz vardi ki Istiklal Marsi’nin tekrar anlasilmasina, hissedilmesine ve ögretilmesine. O Istiklal Marsi’nin o Istiklal siirinin yazilmasini temin eden o ortamin hissedilmesine ve anlasilmasina o kadar ihtiyacimiz vardi. Ne kadar ihtiyacimiz vardi ki bize bu cennet vatani biraktin bagimsizligimizi, özgürlügümüzü, kardesligimizi, ay yildizli bayragimizi bu ve bu milletin namusunu ne zorluklarla biraktiklarini ifade eden o tek cümleye ihtiyacimiz vardi. Allah bu millete bir daha Istiklal marsi yazdirmasin. Gazi Mustafa Kemal basta olmak üzere Istiklal mücadelesini bütün kahramanlarina, bu topraklarin bütün sevgisini içimize islemis. Her okudugumuzda tüylerimiz diken diken oluyor. Her okundugunda bizi kendimize getiren, yasadigini ve bir milleti yasattigini bütün sanatiyla Mehmet Akif’e minnet doluyuz Sükran doluyuz. Bize nefes aldirmadan seyrettiren bir yapit ortaya koyuldu. Çok tesekkür ediyorum. Oyunculara yapimci ve yönetmene tesekkür ediyorum. Bize güzel bir eser, güzel bir hediye verdiniz. Çocuklarimiz yaslilarimiz kadinlarimiz herkes bu filmi seyrettiginde rol modellerimizi neler yaptigini, neler ortaya koydugunu, fedakarliklarini ve bu memleketin nelere deger oldugunu, memleket için neyi ifade ettigini, memleket için bütün fedakarliklari çok güzel bir anlatimla burada sergilediniz. Tekrar her birinizi tebrik ediyorum. Çok yorgun bir günün sonunda mutlu çikacagim” dedi.

Yönetmen Sadullah Sentürk; “Böyle önemli bir sahsiyetin hikayesini anlatmak uzun zamandir düsündügüm birseydi. Güzel bir film ortaya çikardigimizi düsünüyorum. Özellikle okul çagindaki çocuklarin izlemesini çok istiyorum. Çünkü ordan bugüne alacak çok mesaj var. 1920’li yillar. O günleri defalarca yeni nesillere aktarmak gerekiyor” dedi.

Film gösteriminin ardindan Sirnak HDP önündeki eylemlerde yer alan ve geçtigimiz hafta ogluna kavusan Emine Üstek, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüserek ogluna kavustugu için tesekkür etti.
Kaynak: İHA