Japonya'dan Kovid-19'A Karsi Mücadelede 'Asiya Adil Erisim' Vurgusu

Basbakan Suga Yosihide: 'Japonya SDG'lerin 2030'a kadar basarilmasinda elinden geleni yapacak'.

Japonya Basbakani Suga Yosihide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi "asiya adil erisimin vazgeçilmez" oldugunu belirtti.

Basbakan Suga, Birlesmis Milletler (BM) bünyesinde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri (SDG) "Moment 2021" kapsamindaki toplantiya video mesaj gönderdi.

Kovid-19 salgininin BM'nin kalkinma hedeflerini etkiledigini kaydeden Suga, "SDG'leri 2030'a dek basarabilmek için her ülke yapici stratejiler gelistirmeli" dedi.

Buna yönelik çabalari hizlandirmak için "beraber hareket edilmesi" gerekliligine vurgu yapan Suga, "Çok tarafliliga büyük önem veren bir ülke olarak Japonya SDG'lerin gerçeklestirilmesinde uluslararasi topluma liderlik etmeye kararli" diye konustu.

Salgin hastaliklara karsi mücadelede "asiya adil erisimin vazgeçilmez" olduguna dikkati çeken Suga, "Gelecek krizlere karsi hazirlanmak için daha dirençli bir küresel saglik sistemi kurmanin kritik önemi var. Hiç kimsenin sagligi geride kalmasin inanciyla Japonya bu kapsamda evrensel saglik güvencesinin basarilmasi için çabalarini sürdürecek" ifadelerini kullandi.

Suga iklim degisikligi, dijitallesme, cinsiyet esitligi dahil Japonya'nin her alanda inovasyonu gelistirecegini belirterek, dünyanin daha iyi bir gelecege ulastirilmasi ve beklenmedik krizlerin üstesinden gelinmesinde SDG'lerin "pusula" niteliginde oldugunu kaydetti.

Suga, "Japonya SDG'lerin 2030'a kadar basarilmasi ve ümitvar bir gelecegin olusturulmasinda elinden geleni yapacak" seklinde konustu.
Kaynak: AA