Ordu'da Kalacak Yeri Olmayan Üniversite Ögrencileri Otellerde Misafir Edilecek

Ordu'da kalacak yeri olmayan üniversite ögrencileri kiralanan otellerde agirlanacak.



Valilikten yapilan açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanligina bagli KYK yurtlarina yerlestirme islemlerinin devam etmesi, kiralik ev bulamama gibi nedenlerle kalacak yeri olmayan üniversite ögrencilerine Vali Tuncay Sonel yardim elini uzatti.

Ögrenciler, yurtlara yerlestirmeler yapilana ya da ev buluncaya kadar kiralanan otellerde misafir edilecek.

Açiklamada degerlendirmesine yer verilen Vali Sonel, Ordu'ya bugünlerde ülkenin çesitli illerinden gençlerin üniversite için geldigini belirtti.

Sonel, ögrencilerden bazilarina yurt çikmadigini, bazilarinin da ev bulamadigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Biz de Ordu Valiligi olarak otellerimizle anlastik, ögrencilerimize ev sahipligi yapmaya çalisiyoruz. Valiligimizin hemen girisinde yer alan Açik Kapi ofisimizde ögrencilerimiz karsilaniyor. Yurt çikmayan ya da ev bulamayan ögrencilerimiz otellerimizde agirlaniyor. Aksam yemegi kendilerine ikram ediliyor. Devletimizin sefkati ve merhameti genç kardeslerimize gösteriliyor. Onlar bizim misafirimiz. Yurt çikincaya ya da ev buluncaya kadar Valiligimizin misafiri olarak temiz ve salgin sartlarina uygun, saglikli bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar."

Ordu Üniversitesini kazanan oglunu sehre getiren Rahmi Palanci ise "Oglumu yurda yerlestirmek üzere dün Izmir'den yola çiktik, sabah Ordu'ya geldik. Yurt da çikmadigi için özel ögrenci yurtlarini aradik ancak bos yer bulamadik. Son çare Valilige geldik. Ordu Valiligi sag olsun bize yardimci oldu ve kalacak yer gösterdi. Ordu Valisine tesekkür ediyorum, verilen bu hizmetten çok memnun kaldik." ifadelerini kullandi.

Rize'den gelen ögrencilerden Elif Dayan da verilen hizmetten duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA