TESKOMP Ordu-Giresun Bölge Birligi Seçimlerinde Yüksel Kaya Güven Tazeledi

Ordu’da gerçeklestirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMP) Ordu-Giresun 23. Bölge Birligi Baskanligi seçimlerinde Yüksel Kaya güven tazeleyerek yeniden baskan seçildi.

TESKOMP Ordu-Giresun Bölge Birligi Seçimlerinde Yüksel Kaya Güven Tazeledi
Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluslarindan birisi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ordu- Giresun Bölge Birligi’nin 2018, 2019, 2020 yillari birlestirilmis olagan genel kurul toplantisinda tek listeyle seçime giren mevcut Baskan Yüksel Kaya güven tazeledi. Kongrenin Divan Baskanligina Bahri Sarli, Divan 2. Baskanligina Ferda Sevketogullari, Katip üyeligine ise Adem Duman getirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan gelir ve giderlerin açiklanmasi sonrasi yapilan açik oylama sonucu yeniden baskan seçilen ve destek verenlere tesekkür eden Yüksel Kaya, “Birligimiz 15’i Giresun ili ve ilçeleri, 21’i Ordu ili ve ilçelerinden olusmak üzere toplamda 36 kooperatifimizden olusmaktadir. 35 kooperatifimiz faal olmakla beraber 1 kooperatifimiz ise gayri faaldir ve onu da yakinda faaliyete geçirecegiz. 2020 yilinda yasadigimiz pandemiye ragmen ülkemizde birçok düzenlenen yardimlara da sessiz kalmayarak kooperatifler olarak gerekeni yaptik. Yasanilan depremlerde, yanginlarda bütün ekibimizle beraber iyi bir saha çalismasi yaparak, hiç kimsenin hakkini gasp etmeden her türlü yardim konusunda olusturulan paralari gerçek ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Ben bizlere güvenen esnaflarimiza, baskanlarimiza, degerli dostlarimiza ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birligi Genel Baskanimiz Abdulkadir Akgül’e desteleri için tesekkür ederim" dedi.



“Esnafimin hakkini kimseye yedirmem"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birligi Genel Baskani Abdulkadir Akgül, "Her seyin basinda öncelikle olmazsa olmazimiz devletimiz ve basindakilerdir. Onlarin verebilecegi kararlarla bizler gelisebiliyoruz. 1990’li ve 2000’li yillara kadar neler çektigimizi biliyoruz. Yani yanimizda çalistirdigimiz çayciya bile maas veremez durumdaydik. 2003 yilindan itibaren bu islerde önümüzü açan ve bize destek veren basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bu hükümetleri hem inkar edemeyiz hem de yaptiklari hizmetlere karsi nankörlük edemeyiz. Biz bir esnaf kurulusuyuz, ben kooperatiflerin baskaniyim ve ben esnaflarimin hakkini kimseye yedirmem. Onun içinde övgü almasi gerekenleri överiz, ancak bizimle karsi karsiya gelenler içinde gerekeni yapariz. Su an Esnaf Kefalet Kooperatifleri Türkiye’nin en güçlü kurulusudur. Bugün her baskanimin bulundugu yerde bir tutunabilirligi var. Sizler son iki sene içerisinde saglik çalisanlari gibi çalisarak esnafi küstürmeyerek baskanliginizin hakkini verdiniz" diye konustu.

Olagan genel kurul toplantisinda asil üyeler ise; Yüksel Kaya, Hasan Akar, Ayhan Bas, Kemal Aydin, Telat Durmus, Namik Evin, Ümit Özkan, Recep Firidin ve Hüseyin Mese oldu. Genel kurul toplantisi düzenlenen yemekle birlikte sona erdi.
Kaynak: İHA